21 June 2021 @ 04:28 pm
I just don't know how to make life livable.  
Saulgriežus pavadu sausām acīm staigājot pa karsti vējainiem metro tuneļiem, staigājot pa nepatīkami sīkumainu lietu salstot. Ēdot pārpalikumu pastu pieputējušā pagraba pusbūvē. Raustoties no kolēģa uz kolēģi, stāstot un atbildot, mokot ārā sīkas runiņas un bezgalīgi atbalsojošās frāzes. Jau tagad apdalot mazo cepumiņu ar savu pārstrādāšanos, negulēšanu un laika nabadzīgumu. Skrienot mājā gludināt, gatavot un piekārtot līdz salūztu uz dīvāna nepatīkamā, uncanny nomiedzī, kameer R mani pikti biksta un rausta un pārmet, ka neko neredzu, neko nedzirdu un esmu spītīga un neloģiska. Mostototies vēl pirms gaismas ar cerību, ka uzelpošu un piesitīšos, cerību, kas pazūd kopā ar simbolisko rīta krēsliņu. Alkstot dabas zaļo un dzidro, smaržīgo valgmi, kas man tā arī nekad nav piederējusi. Izejot savā gotiskajā lietus dārzā tikai paņemt spaini grīdas mazgāšanai, dārzs jau sen pieder zirnekļiem, gliemjiem, agresīvām pilsētas vāverēm, kas aukstasinīgi izrauj un sarauj manus puķuzirņus, manas matiolas, manu visu.. un kaitēkļu invāzijaam, kas kā melns lietuvēns tup kokā un kakā lipīgu sidraba nāves pelējumu, uz manām rozēm, un mana mauriņa, uz manu visu. Pat daba nedabiskā vidē samaitājas un izkrīt no balansa, kļūst perversa un sadistiska. Naktī valstos no viena sāpīga sāna uz otru, lūdzot, lai pulkstenis nerāda vēl 5:00, un sapņoju par ļoti specifiskām, sirreālām situācijām, kas vienmēr ir atklāti nepatīkamas, naidīgas un aizvainojošas.

Es domāju, ka kādu vakaru glāsmaini klausīšos kaut kādu Reju Lamonteinu, dzerot zemeņūdeni svētā viss-ir-padarīts klusumā, un veldzēšos saulgriežu magnētiskajā ēterī, domājot par mīlestību, iespējām un pasaulīti. Bet nesanāk taču nekad izdarīt neko skaistu, neko dvēselisku vai poētisku izdarīt. No ledusskapja jāizšķiro ārā sapelējušas desas, jāiekampj sasmacis malks krāna ūdens un jāturpina gludināt savu nepatīkamo karmu. 
 
 
simfonija: Ray LaMontagne - Let It Be Me
 
 
( Post a new comment )
adele_varbut[info]adele_varbut on June 21st, 2021 - 06:56 pm
Ahh, nejauki, pārstrādāšanās un negulēšana tiešām ir kaut kas, kas var galīgi izsūkt dzīvesspēku. :( Bet, lai gan viss nekad nav padarīts, tev taču noteikti būs tādi vakari, kad varēsi mierīgi pabaudīt vasaru?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 21st, 2021 - 06:59 pm
Not really, pēc lokdauna un furlough darbs ir atgriezies ar uzviju, so nogurušam jau tā baudīšana ir drīzāk ekstra spīdzināšana. Plus Anglijā tā vasara ir šaubīga padarīšana. Es arvien rēķinos ar vecumdienām.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on June 21st, 2021 - 11:09 pm
Ehh. Katrs ir pelnījis vasaru. Ceru, ka tev tomēr sanāks kādas brīvdienas. Kad uznāk šādi periodi, kaut nedaudz mierīga laiciņa ar sevi ir ļoti vajadzīgs. Jā, ar darbiem ir tas trakums, ka viņi nekas nebeidzas - bieži vien drīzāk jāizdara izvēle, kas tieši būs tas, kas paliks neizdarīts, un jāmēģina būt saudzīgam pret sevi, jo pasaule jau tev iepriekš nepajautā, cik daudz tu vari pavilkt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 22nd, 2021 - 08:00 pm
Nekad viņi nebeidzas.. tā ir. Kamēr dzīvo tikmēr strādā. Bet nu ir OK, pārsvarā man vienalga un es tīri labi šiverējos. Bet man vienmēr uznāk skaudrums ap vasaras saulgriežiem, jo vienmēr šķiet ka mani ar vasariņu īpaša maģiska saikne saista (laikam jo dzimšanas diena jūnijā!), so gribas kaut kā atzīmēt dabu un zemenes un puķītes un vēsmiņas. Bet nu nekādi nesanāk tajā Londonā jau trejdeviņi entos gadus, besī mazliet.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on June 23rd, 2021 - 01:27 am
Jā, pēc šādas pieredzes jābrauc uz Latviju - kad tas iespējams. Bet gan jau arī Londonā tagad kaut kādu savs šarmu var atrast, ja arī ne šo.
Tad jau sanāk, ka tev kaut kad tagad dzimšanas diena. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 24th, 2021 - 01:01 pm
Ehh, londonas samocīais svešādais šarms. Izbraucot no pilsētas, Anglijas lauki ir diezgan šarmanti, kā Gredzenu Pavēlniekā, bet tie attālumi, tie attālumi.
Yup gadu mija uz jūnija beigām.. Vienīgais ko izdarīšu, uzcepšu zemeņu torti. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on June 24th, 2021 - 05:09 pm
Forši, lai lieliskas svinības! :)
(Reply) (Parent) (Link)
木[info]dombrava on June 21st, 2021 - 08:59 pm
Es ļoti pārguru no tā, ka viss jāizdara, mājai jābūt perfektai. Tāpēc esmu palaidusi vaļā lielās rūpes par mājas smukumu un ēdienu, ja daudz citu darbu. Citādi jūtos kā tāda Marta no Bībeles, kurai nekas cits bez darba un rūpēm par māju neeksistē.


Varbūt neiespējami izdarīt visu uzreiz, tāpēc maziem solīšiem var. Vienu dienu to, otru ko citu. Galvenais jau par sevi parūpēties, izgulēties. Labi saprotu, kā tas ir pārstrādāties, dzīvot bez brīvdienām un normālas gulēšanas.
Man jau šķiet, ka bez fiziska darba viss ēteriskums tāda plivināšanās vien ir. Taču otra galējība arī ved postā.
Vārdi, vārdi, vārdi... Pai. Es ceru, ka tev ir/būs drīz brīvdienas.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 22nd, 2021 - 07:58 pm
Paldiesiņš girl.

Es jau to māju kārtoju arī priekš sevis, jo pati jūtos bailīgi nelaimīga, kad krikumi uz virtuves grīdas un drēbju čupa uz gultas. Emocionālam līdzsvaram vajag tīras virsmas un lietas plauktiņos. So tā es par sevi emocionāli parūpējos - sakārtojot lietas.

Būs man brīvas dieniņas, vienkārši uzradās baigais kontrasts no vairāku mēnešu furlough muļķīša laišanas un pēkšnas intensīvas pārstrādāšanās. Mana alga, ka izvēlējos strādāt jomā, ko korona pamatīgi iegāza.
(Reply) (Parent) (Link)