13 May 2021 @ 09:09 am
Abrakadabra❣  
Es savā naivajā sirsniņā nesaprotu pārus, kas 'plāno' vai 'neplāno' bērnus. Man šķiet tikai likumsakarīgi, ka bērns ir kaut kas ko visu laiku gribās, kad tu kādu mīli, kas visu laiku uz tevi gaida, lai apliecinātu, atbrīvotu, manifestētu šo mīlestību. Jo tas ir milzīgs un ģeniāls veids, kā iemiesot savu mīlestību esībā. Jo dažreiz viņas ir tik daudz, ka parastajās lietās vairs nav kur likt, bet šādi tā ir maksimāli uzskatāma un potenciāli kļūst mūžīga. Es senāk tā nekad nebūtu iedomājusies, bet tagad tas šķiet pašsaprotami. No šīs perspektīvas pat kontracepcijas lietošana šķiet, kaut kāda mīlesības slāpēšana un atgrūšana, un patsāvīga laužšanās. Ārī izrietoši, sekss ar svešiniekiem, ko varbūt iekāro, bet īsti nemīli, šķiet mazliet pretīgs un banāls hedonisms.

Protams, dzīve smaga, nauda ir vobla un viss ir grūti. Bet manā ideālajā pasaulē, es nekad ne par ko neuztruktos, tikai dzemdētu savam ļubimčikam bēbīšus un priecātos par bezgalīgo mīlestības virpuli.
 
 
( Post a new comment )
J. S. Badger[info]217 on May 13th, 2021 - 07:50 pm
man arī ir abi un man šķiet, ka tomēr mortgage ir nopietnāk, jo
a) ar bērniem var dzīvot arī īrētā dzīvoklī,
b) lai arī viņi vienmēr rūpēs, tomēr kāda brīdī, viņi kļūs tehniski pieauguši, un tas uk pienāks ātrak par mortgage beigām :D

varbūt ir atšķirība arī starp uk un lv, jo šeit hipotēkas lielums lielākoties ir, hmm, nāvējošs (mums ir 300 tūkst. un tas ir lētais gals) un uz 30 gadiem...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on May 13th, 2021 - 08:35 pm
es definēju nopietnību nevis pēc tā, cik nopietni ir to havot ikdienā, kamēr viss ir labi.

bet gan pēc tā, cik traki ir to zaudēt priekšlaicīgi.

mortgage zaudēšanas sakarā būs kaudze ar ieguldītu naudu, kas ir aizgājusi pa pieskari. tehniski var teikt, ka mortgage pagājušais laiks ir bijis vienkārši dārgāks īres variants par parasto īri.

bērnu zaudēt?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on May 13th, 2021 - 08:45 pm
njā, es vnk nepieļauju tādu iespēju, nu tobiš, es zinu, ka tā var notikt, bet dzīvot ar apziņu, ka bērnu var zaudēt, es negribētu, jo tad būtu pisec.
attiecīgi es izsveru kategorijā
uzaudzināt bērnu vs sadirsta hipotēka/mājas pārdošana/ un 150k parāds

un arī no uzticības perspektīvas
- uzaudzināt bērnu es varu arī viena, bet 300k atmaksāt nē, līdz ar to, man tas ir uzticības jautājums, kur lielāks lēciens pretī nezināmajam ir tas, vai neapriebsieties viens otram 30 gadus vs 18
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on May 13th, 2021 - 10:56 pm
nu, tas ir kas cits, jā. no uzticības perspektīvas tas būtu saprotamāk.

tad mēs arī nerunājam par bērni vs mortgage, bet gan vīrs vs nevīrs.

jā, mortgage zaudēšana nav nekas patīkams. es to apsvēru 2008. gada krīzes laikā šeit. bet tad vēl nebija vispār nekā sakārtota privātpersonu bankrota procedūra.

nezinu kā UK, bet es tiešām ļoti izbrīnītos, ja tur -- ar viņu anglosakšu tradīcījām -- izrādītos, ka nav atstrādāta privātpersonu bankrota procedūra. jo principā, ja nu gadās mortgage zaudēt, vajadzētu būt veidam kā atšūties no 150k un padarīt to summu menedžējamāku (nu, taiksim 15k) bankrotējot.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on May 13th, 2021 - 11:14 pm
parasti nedaudz kopējo summu samazina, ja banka pārdod māju, bet ar šīm cenām tāpat, piemēram, drauga kolēģis tādā situācijā palika parādā 50k, jo bankas pārdod lētāk nekā tirgus vērtība.

tad var uztaisīt maksātnespējas plānu, kur tu katru mēnesi kko nedaudz maksā bankai, bet tad attiecīgi tas uz 6 vai 10 gadiem rādās kredītvēsturē, ko skatās, ja tu gribi kkur īrēt, vai paņemt telefonam pieslēgumu, vai internetu, vai mašīnu uz nomaksu, tad ir jāmeklē kreisie apvedceļi visur, kas būtu stresaini ar bērnu piekabē
(Reply) (Parent) (Link)