22 March 2021 @ 12:08 pm
Kāpēc?  
"We do not possess imagination enough 
to sense what we are missing."

Es ceru ka pienāks diena, kad nebūs jāpaļaujas uz sapņiem vai psihedēliķiem, lai ieskatītos realitātes dzīlēs. Es jau zinu, ka mēs visu laiku platām acīm skatāmies virsū aizspogulijas brīnumzemei, bet tāpat kā tie ļoti elementārie mākslīgi intelektie robotiņi redzm tikai punktiņus un svītriņas un pleķīšus, ne sajūtam ne dzirdam ne apzināmies visaptverošo dziļumu un nozīmi. Pagaidām mūsu nojausmas par īstenību kulminējas savādos garstāvokļos vai spontāni trāpīgās idejās, un vecajās labajās sagadīšanās un sinhronitātēs. Bet pieskarties mēs nevaram vai nedrīkstam?
 
 
( Post a new comment )
[info]methodrone on March 24th, 2021 - 07:08 pm
Bet ja neadresē prātu, tad viņš savā pašplūsmā turpina reaģēt.. un lai cik mēs rotaļātos, tas viņa veidus nemainīs. Varbūt uz kādu brīdi novērsīs uzmanību, bet es negribu visu mūžu histēriski rotaļāties, lai tikai nevajadzētu skatīties uz prāta tirāniju.
Bet varbūt es runāju kaut kādas muļķības, jo iespējams ka prātu no dvēseles nevar tik prasti nošķirt. Tomēr intuitīvi šķiet, ka ja gribas, lai prāts strādā man par labu, man viņš ir jātrennē nevis jāatstāj novārtā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
lilja_brik[info]lilja_brik on March 24th, 2021 - 07:13 pm
nu nevis muļķības bet false dichotomy, jo šī ir saruna par praksi, par prāta un miesas attiecībām, kuras nav hierarhiskas un kuras nevar saprast ar prātu šādā veidā stipri domājot :)) es esmu daudz ieguvusi no abiem, un esmu redzējusi gan cilvēkus, kas ir bik pārmeditējušies, gan arī tādus, kas ir sagājuši pilnīgā kundalini sviestā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 24th, 2021 - 07:19 pm
Fair enough.

Šī īsā diskusija man gan šķiet liek saprast, ka varbūt pat apslēptā pasaule currently būtu par daudz. Jo cilvēki vēl nav īsti iemācījušies dzīvot šajā elementāri-sarežģītajā realitāte. Kas notiktu, ja tajā piejauktu vēl visādas psihedēliskas entities un dimensijas un spēkus un lietas. I guess there is time and place, and now is not it. Tā jau grūti saglabāt saprātu un morāli pasaulē kāda tā ir. Tas visticamāk būtu daudz grūtāk vēl maģiskākā pasaulē. So lai arī aizspogulija mūs vāķa un biksta tepat blakus, iespējams ka ir semi-pateicīgi viņu pagaidām vēl neredzēt. Vai arī redzēt tikai tiem izredzētajiem, kas ar šo apziņas plašumu spētu kaut ko pienest pasaulei vai citiem. Bet tad tur arī jābūt tādai motivācijai apakšā, nevis recreational purposes.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
lilja_brik[info]lilja_brik on March 24th, 2021 - 08:10 pm
mēs laikam esam dažādos burbuļos, jo no maniem kontaktiem vairāk kā puse (un arvien vairāk) noteikti ir ar vienu kāju tajā, ko Tu sauc par "maģisko pasauli". daži tur ir nokļuvuši arī sākotnēji caur recreational abuse of sacred medicine.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 24th, 2021 - 08:12 pm
Wow defo esam dazhaados. Visi man paziistamie ir parastie mietpilsoniishi, mani ieskaitot. Ja atskaita vienu spontaanu nonduality epizodi, kas paarliecinaaja par aizspoguliju, neko citu neesmu pieedziivojusi, jo nekad neesmu lietojusi nekaadas drogas, neesmu mediteejusi.
(Reply) (Parent) (Link)