29 November 2016 @ 04:39 pm
paradise lost  
vasaraa biju salasiijusies seerenu kirkegoru 'works of love' un biju uz augsta viljnja, jo beidzot visu sapratu par miilestiibu, dziivi un kosmosu. tad septembrii, braucot celjojumaa uz kopenhaagenu, saviljinjoti plaanoju iet skatiities vinja pieminekli, kursh bija vecu augstu eeku ieskautaa daarzaa ar liiganiem kokiem un saulstariem. es iedomaajos kaa es saskatiishos ar kirkegora bezgaliigi viedajaam, akmenjainajaam aciim un muus vienos klusa sapratne, kas izmainiis visu. turp ejot, un tam tuvojoties, dzirdeeju skalju un skaljaaku troksni, kas izklausiijaas peec beernudaarza. ieejot daarzaa, skatam paveeraas aptuveni 400 - 600 spiedzoshu beernu kas kjer pokemonus, un vinju apaatiskie vecaaki, kas bezceriigi seedeeja zaalee. izraadaas kirkegora parks bija pataisiits par pokemonu dzhimu, un siiki spiedzoshi beerni spietoja ieurbushies telefonu ekraanos, satupushi uz piemineklja kaajaam, pilniigi oblivious to all the meaning they are oblivious to. es bezceriigi pievienojos bezceriigajiem vecaakiem apseezhoties zaalee un leeni pati paarveertos akmenii aiz solidaritaates pret kirkegoru.

shodien es biju uz koh phi phi uz maya beach, kur filmeeja filmu 'the beach'. es izteelojos, ka laivai graciozi iesliidot tirkiizzilajaa liicii, es maigi no taas ieleekshu dzidrajaa uudenii un doshos uz neskarto, suliigi zaljo krastu, baltaam, miikstaam smiltiim gurkstot zem manaam kaajaam. tad es kaadu laiku veershos atpakalj juuraa, kameer man blakus materializeesies iedomaats leo un maas man ar roku prieciigi sveicot un aicinot paradiizee, kameer ausiis saakas dziesmas 'dario g - voices' halucinaacija. bet iisteniibaa, laivai braucot cauri taam divaam ikoniskajaam klintiim, skatam paveeraas kaadas 50 motorlaivas kas reecaa, purkshkjinaaja, duumoja kaa kjeemiigi, rupji, bezkauniigi velni, peec tam var redzeet kaadus 200-400 cilveekus, kas kaa tumshs spiets ir apseedis baltaas smiltis. braucot tuvaak, var redzeet kaa visaadas beibes lec gaisaa, kameer vinju dzheki vinjas fochee uz ikoniskaa fona. tad var redzeet, ka uudens nav dzidrs, bet gan maigi pienains, un ik pa laikam tajaa paviid cigarete vai plastmasas gabalinjsh. no iedomu leo nav ne minjas, vinjsh bezceriigi raudot sleepjas dzhungljos, jebkaadu audiaalaas halucinaacijas iespeeju nomaac reecoshaas laivas un spiedzoshaas beibes un simts dazhaadas valodas. es bezceriigi pametu salu peec pusstundas.
 
 
( Post a new comment )
judging the mice[info]rasbainieks on November 29th, 2016 - 04:30 pm
to dzidro ūdeni un peldēšanos planktonā var dabūt citās salās, tikai ne tajā :) un dienā arī citās salās ir tūkstoši ķīniešu, kuri piebrauc uz 5 minūtēm, nobildē selfiju un skrien tālāk, bet naktī ir pavisam cita lieta.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 29th, 2016 - 04:51 pm
nu jaa, re kaa naivi biju iedomaajusies, ka buus taa kaa broshuuru bildiitees! bija kaa saki par tiem kjiinieshiem, tagad saprotu, ka ideaalaa gadiijumaa jaalieto pasham savs transports un jaadodas uz shaadaam vietaam off season vai agri/veelu :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
judging the mice[info]rasbainieks on November 29th, 2016 - 05:06 pm
not necessarily :) un kur tad tu ņemsi savu longtail?
bet zini, ja tu esi taizemē un gribētu mēģināt salu bez cilvēkiem, tb ar pavisam maz cilvēkiem, i can point you to people who arrange things turpat kādus, esnez, 50 km no koh phi phi
(things like mentioned here http://klab.lv/users/rasbainieks/2016/01/09/)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 29th, 2016 - 05:21 pm
oh wow, cik forshi un medzhikal tavaa aprakstaa! es dziivojos pa aonangu un tik vienu dienu biju brutaali superficial salu hopingaa, bet riit jau lidoju maajup, taa ka no more moonlit adventure for me. bet ja kaadreiz veel buushu liidziigaa vietaa tad buus sajeega kas un kaa jaadara. par tonsai pludmali vieni citi celjotaaji ko satiku arii teica.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
judging the mice[info]rasbainieks on November 29th, 2016 - 05:49 pm
ai, es pēc šīs sarunas asi izjūtu tonsai trūkumu :) bet jebkāda taizeme ir forši!
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 30th, 2016 - 03:40 pm
par bērniem un pokemoniem - they might be oblivious to "your" meaning, bet viņiem ir pašiem savs shared meaning tur uz vietas, tas vienkārši ir cits, ne Tavējais. žēl, protams, ka tas traucēja Tev baudīt savējo.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 30th, 2016 - 03:55 pm
jaa man tas shkjita vairaak amizanti kaa kaitinoshi. man shaadas situaacijas atgaadina, ka pasaulei nav jaapakljaujas manaam ideaalaa scenaarija fantaazijaam un iluuzijaam.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]krishjaanis on November 30th, 2016 - 11:07 pm
Tikpat labi, piemēram, iedomāsimies to pašu pludmali, tikai piemēslotu. Atnāk, lūk, kāds sapņains pūrists-ceļinieks un lej asaras par pludmali, ka tā nav tīra, ka tā nav tāda, kādai tai vajadzētu būt, un viņš domā rūgtas domas par mēslotājiem, varbūt to kaut kā varētu novērst, atgriezt pludmalei tās sākotnējo, vēlamo izskatu? Bet nē, tad atnāc tu, un iestājoties par mēslotājiem saki "they might be oblivious to "your" meaning, bet viņiem ir pašiem savs shared meaning tur uz vietas, tas vienkārši ir cits, ne Tavējais."

Nav nekādas runas par tavu, manu, uzsvaram jābūt uz objektīvo meaning, genius loci. Nevajag aizstāvēt virspusējību vai seklumu. Bezjēga un mazjēga nav jēga, tās ir fundamentālā pretstatā, savstarpējā cīņā.
(Reply) (Parent) (Link)