27 October 2016 @ 10:42 am
 
anglju zinjaas raksta, ka uz Latviju, un Igauniju un Lietuvu, suuta daudz karaspeekus. kaapeec? kas tam Pukjinam pa pigoriem praataa. manii ir tik neaptverama neticiiba tam, cik cilveeki ir taaaaalu no elementaaraam emocionaalaas inteligjences pamatveertiibaam. tikmeer peedeejo piecdesmit gadu laikaa ir izmirusi puse dziivnieku sugu, un daba, zemeslode grimst sudainaa ellee. kaapeec Pukjins un karaviiri un paareejie dunduki nevareetu savu macho energjiju izlietot kaa Imants Ziedonis - lai dziedinaatu sev Zemi zem kaajaam
 
 
( Post a new comment )
briinumcepuminjsh[info]french_mime on October 27th, 2016 - 12:51 pm
Gadiijumaa tas nav vnk tas karakugjis, kas brauc caur baltijas juuru uz middle east?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis on October 27th, 2016 - 12:54 pm
"And the LORD said unto Cain, Where is Abel thy brother? And he said, I know not: Am I my brother's keeper?"
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on October 27th, 2016 - 02:29 pm
ko tas noziimee? kursh ir Aabels un kursh Keins?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis on October 27th, 2016 - 03:55 pm
es to ieliktu, lai ilustrētu vispārējo attieksmi, kāpēc cilvēce ir perpetual deadlockā vienam pret otru, proti, bibliskais pirmās slepkavības notikums, man angliski tieši patīk Kaina atruna, pretjautājums dievam "am I my brothers keeper?" man liekas, ļoti ilustratīvi.

pilns stāsts gan šāds:

"Ābels bija avju gans, bet Kains apstrādāja zemi. 3 Pēc daudzām dienām Kains no zemes augļiem nesa upurdāvanu Kungam. 4   Un Ābels, arī viņš nesa no savu avju pirmdzimtajiem un to treknuma, un Kungs uzlūkoja Ābelu un viņa upurdāvanu. 5 Bet Kainu un viņa upurdāvanu viņš neuzlūkoja, un Kains ļoti noskaitās un novērsa savu vaigu. 6 Un Kungs teica Kainam:"Kāpēc tu skaisties, kāpēc tavs vaigs novērsies? 7 Vai tu nebūtu uzlūkots, ja būtu darījis labi? Un ja slikti tu dari – grēks pie durvīm apmeties, tas tevi iekāros, bet tev pār to jāvalda!" 8   Un Kains teica savam brālim Ābelam:"Ejam uz lauka!" Un Kains cēlās pret Ābelu, savu brāli, un nokāva viņu. 9 Un Kungs teica Kainam:"Kur Ābels, tavs brālis?" Un viņš teica:"Es nezinu! Vai es – sava brāļa sargs?" 10   Un viņš teica:"Ko tu izdarīji?! Tava brāļa asinis kliedz uz mani no zemes! 11 Un tagad – lai tu nolādēts uz zemes, kas atpleta savu muti, lai no tavas rokas ņemtu tava brāļa asinis! 12 Jo tu apstrādāsi zemi, bet tā vairs nedos tev savu spēku! Staigulis un klaidonis tu būsi uz zemes!" 13 Un Kains teica Kungam:"Mana vaina ir lielāka, nekā es varu nest! 14 Re, šodien tu esi mani padzinis projām no zemes, nu es paslēpšos no tava vaiga un būšu staigulis un klaidonis uz zemes, un katrs, kas mani atradīs, tas mani nokaus!" 15 Un Kungs viņam teica:"Nē! Katram, kas nokaus Kainu, tiks septiņkārt atriebts!" Un Kungs uzlika Kainam zīmi, lai tas, kas viņu atrod, viņu nenokauj. 16 Un Kains aizgāja projām no Kunga vaiga un apmetās Noda zemē, uz austrumiem no Ēdenes."
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on October 27th, 2016 - 06:55 pm
es tomeer nesapratiishu, kaads putinam sakars ar sho staastu. varbuut tas ilustree, ka dievs speciaali izprovocee cilveekus riikoties nejauki, jo vinji sirsninjaa apvainojas kaa beerni kad dievs vinjus ignoree. es nezinu vai shis staast jebko ilustree, shajaa staastaa man kains ar dievu ir vienaa liimenii. maybe we do it to ourselves and we are forced to watch because secretly we want to watch it
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis on October 27th, 2016 - 07:02 pm
putins, es, citi cilvēki uz ielas, mēs visi esam vienu soli pirms vai pēc noslepkavošanas ar savu "am I my brother's keeper?" putins arī ir cilvēks, putins nav kaut kāds Putins.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on October 27th, 2016 - 07:33 pm
but we are brother's keeper. kur tad taada doma vispaar rodaas, ka neesam? bet putins domaa, ka vinjsh ir Putins, taapeec vinjsh arii to dara. vinjsh ir aizmirsis, ka vinjsh nav Putins, un es nespeeju aptver, cik smagi var aizmirsties, vinji visi
(Reply) (Parent) (Link)
Skabičevskis: vader[info]begemots on October 27th, 2016 - 08:03 pm
Dabai un zemeslodei kā tādai viss būs štokos. Cilvēki var apsist visus esošās lielo dzīvnieku sugas un nomirt paši, pēc pārdesmit tūkstošiem gadu būs vietā tūkstošiem citu sugu.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on October 27th, 2016 - 09:31 pm
jauka perspektiiva. lasot zinjas, es izteelojos taadu bezgaliigs lietus, melni maakonji, drupas Matriksa variantu, bet daba un evoluucija iespeejams visticamaak ir stipraaka un izturiigaaka. vienmeer aizmirstaas domaat no taadas perspektiivas, skatoties uz naakotni iztruukst viss, ko cilveeki veel izlems, izdomaas, uzlabos, izgudros to cope. aptuveni tas, kaa pagaajushaa gadsimta saakumaa domaaja, ka njujorka gadsimtu uz priekshu nosliigs zirgu meeslos, jo savairosies paaraak daudz karietes.
(Reply) (Parent) (Link)