28 May 2014 @ 12:04 am
 
ja jau es katraa dotajaa briidii apzinos tikai kaadu visnieciigaako daljinju savu smadzenju neironisko norishu, tad sanaak, ka es sevi nemaz nepaziistu!? un kas izlemj uz ko fokuseejas mana apzinja? kaapeec dazhi neironiskie procesi uzvar paar miljons citiem? vai fokuss ir tematisks un vai taada tematika ir izbeegama? haha, es to nekad neuzzinaashu, visu dziivi buus jaanodziivo shaadaa neiznjaa, un jaavergo random, neizdibinaamam apzinjas fokusam.. taapeec man tik pievilviigi buutu buut vienaldziigam mezha vecim ar suniiti un blukjiiti un piipi, skatiitos zvaigznees, klausiitos mezhaa.
 
 
( Post a new comment )
[info]khosmos on May 28th, 2014 - 02:35 am
all shall be well (or not)
ievelc elpu un atslēdzies no kolektīvā ego trokšņa, varbūt uzzināsi, tāpēc jau tavs mītiskais tēls šķiet vienaldzīgs.
(Reply) (Link)
honeybee[info]honeybee on May 28th, 2014 - 08:27 am
https://en.wikipedia.org/wiki/Modularity_of_mind

viens no pieņēmumiem - tas process, kurš bļauj visskaļāk + ir bieži izmantots + ir bijis sekmīgs agrāk vnk "dabū bumbu"

meditācija it kā palīdzot šos procesus sakārtot

/pieņemot, ka tu gribi zināt, nevis tikai bliezt poētiku, which is fine too, protams
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 28th, 2014 - 01:13 pm
nu jaa bet, kaapeec viens process bljauj skaljaak? vai tas ir vienkaarshi jo vinjsh ir biezhaak izmantots, vai arii randomly? vai taa ir nepaarraujama pieraduma seku kjeede?
meditaacija tos procesus pieklusina, nevis sakarto. man vispaar nepatiik meditaacija, jo vinja nokauj domas, taads tuksh awareness, kas neko neizsaka, 'jeegas' ienaidnieks.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee: saruna[info]honeybee on May 28th, 2014 - 01:36 pm
bļauj skaļāk, jo vairāk relevantu impulsu. nu tipa ja tu vienlaikus gribi ēst un gulēt, tad tu primāri apzināsies to izjūtu, kas tajā brīdī ir intensīvāka un kuru vairāk nepieciešams apmierināt tīri fizioloģiski. bet, ja ir paradums ēst pirms gulētiešanas, tad vari iedarbināt sekvenci "baigi gribas gulēt, vispirms jāpaēd".

jēgas gan šajā visā modelī nav daudz. t.i., "jēgas meklējumi" ir tikai viens no moduļiem, kas tiek iedarbināts, piemēram, mirklī, kad "jāpaaugstina sociālais statuss, tātad jāizliekas gudram un jāspriedelē par jēgu" vai tamlīdzīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 29th, 2014 - 01:31 am
es sho zinu, mana doma bija vairaak, kaa aizkaitinaajums par to, ka es neziveelos, kam mans fokuss piesleedzas, ka mans fokuss ir pieraduma un vides radiits, ka man praataa ir tik daudz variablji, kas vareetu veidot 'manis' apzinju, bet tie visi ir paaraak impotenti, kaut kaadu random determined stulbu vides un pieraduma iedarbinaatu procesu priekshaa.

'jeegu razhoshana', manupraat, ir lieliskaakais, ko cilveeks var dziivee daiit. jeegas protams ir iluuzijas, bet tas ir visinteresantaak dziivee, un meditaacija nokauj sho aizraujosho procesu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee: saruna[info]honeybee on May 29th, 2014 - 08:01 am
Nu tad acīmredzot otrs variants būtu taisīt pieradumu, katru dienu no xx.xx līdz xx.xx sēdēt un ģenerēt jēgu, un pēc tam, kad jēga veiksmīgi saģenerēta, iedot sev šokolādes gabaliņu vai taml. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 29th, 2014 - 05:26 pm
Paldies nu bet neluukojos peec praktiskiem/amizantiem risinaajumiem. Man vienkaarshi ir eksistenciaals sashutums.
(Reply) (Parent) (Link)