04 April 2013 @ 12:34 pm
 
es izlasiiju tvnetaa, ka taa reibuma sajuuta kaada rodas dzerot alkoholu ir no taa, ka atmirst smadzenju shuunas, jo izshkjiidinaatie asisnsvadu tauki sastaajas kopaa un noblokjee skaabeklja piekljuvi taam shuunaam. es jau to it kaa zinaaju, bet to izlasot mani paarnjeema shausmas un es izleemu vairs nekad nedzert alkoholu. bet tad es apdomaajos, un sapratu, ka to hell with smadzenju shuunas, man vinjas taapat ir tikai saapes un izniiciibu nesushas, so kam gav vinjas truly vajag, varbuut tikai kaut kaadiem bagaatiem amerikaanju zinaatniekiem, kuriem taapat peec naaves taas smadzenju shuunas grauziis taarpi.
 
 
( Post a new comment )
[info]imago_dei on April 4th, 2013 - 07:43 pm
nav runa par alkoholu, bet cilvēka vainas apzinju.

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]kirkegors on April 4th, 2013 - 07:56 pm
kas vainas vainas apziņai? rietumu civilizācija vēsturiski veidojās kā Vainas Apziņas civilizācija, pateicoties kristietībai, un rietumu civilizācijai ir ievērojami sasniegumi dažādās jomās.
apziņa, ka mēs esam totāli nožēlojami, grēcīgi, nieki un pīšļi, un ka esam paši pie visa vainīgi, ilgtermiņā ir izrādījusies produktīva.
pat Kantam, kā viņš definē apgaismību - cilvēks tajā blā blā mijkrēslī un saprāta un atbildības par sava saprāta lietošanu trūkumā atrodas paša vainas dēļ. un spēcīgai savas nepilnības un kļūdainuma apziņai ir jādarbojas kā lieliskam iekustinātājam ceļā pretīm zvaigznēm, sevis pārvarešanai. alkohols tieši iemieso to slinkumu un der tiem, kas pārāk kūtri pārvarēt sevi. alkohols leģitimizē kūtrumu. kūtrums leģitimizē alkoholu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]imago_dei on April 4th, 2013 - 08:03 pm
Saprotu kristietības lielo vēlmi apelēt pie tā, ka cilvēks ir grēcīgs, niecīgs, pie visa vainīgs, slikts, nolādēts mūžīgajā grēkā, par to dzīve viņam ir kā sods, nāve kā atpestīšana, lielisks scenārijs, ja kādam tas patīk, lai notiek, tā ir katra brīva izvēle, nav jau liegts nevienam ciest.

Tomēr, ja kāds grib dzīvot citādi - arī tā ir viņa izvēle.

(Reply) (Parent) (Link)