26 September 2012 @ 08:05 pm
 
Man shkjiet es atceros pirmo reizi, kad beerniibaa piedziivoju iistas skumjas. Iistas, jo beerniiba man paarsvaraa saistaas tikai ar taadaam vienkaarshaam un iislaiciigaam emocijaam kaa prieks vai dusmas vai nekaa sajuuta.
Es biju ljoti maza, un es biju Gailjezera slimniicaa, un man tur ljoti nepatika taadu iemeslu deelj, kaa ljaunas medmaasinjas, visaptverosha dezinfekcijas liidzeklja smaka, neparedzamas proceduuras, neaizsleedzamas labieriiciibas telpas un nespodraas palaatu spuldziites. Man tomeer arii patika dazhas lietas. Man bezgaliigi patika staigaat pa slimniicas gaitenjiem, jo visur tajos bija linoleja griidas, un pa taam ejot ar chiibaam radaas taada klusa, miiksta, nomierinosha skanja. Dienas viduu, tie gaitenji bija silti, jo saules piespiideeti, tur bija arii ljoti daudz augu podinjos, taa it kaa kaads vinjus tur kolekcioneetu, un kafeteerijaa smarzhoja peec bulcinjaam un kafijas, tas vienmeer ir lieliski. Veel man patika pusdienu sviestmaizes, baltmaize ar tumshu garozinju un sviestu, kas bija tik labs, ka garshoja peec riekstiem. Un paarsaldinaata melnaa teeja, burviigi.
Bet dazhreiz muus izveda aaraa, tur bija shuupoles un veel kaut kas, un uzkalns ar mezhu.
Vienu dienu es iipashi pieveersu uzmaniibu tam mezham, un domaaju, ka es tachu jebkuraa briidii vareetu aizbeegt briiviibaa. Tad es pamaniiju, ka tur bija taada kaa seeta apkaart, varbuut nebija, varbuut es to tikai iedomaajos. Bet peekshnji man shkjita, cik bezjeedziigi buutu aizbeegt. Lai arii es biju ljoti mazinja, es skaidri apzinaajos visas likumsakariigaas probleemas, kaadas vareetu rasties vienai atrodoties mezhaa un kaut kur beegot, un cik tas ir muljkjiigi, un kaadus paardziivojumus es sagaadaatu vecaakiem, un ka man pashai no taa labaak nepaliktu un beigaas mani aizvestu atpakalj.
Taa, man shkjiet, bija pirmaa reize, kad mani paarnjeema pilniigs entuziasma truukums dziivee. Tagad es taa juutos 99% laika.
 
 
( Post a new comment )
[info]methodrone on October 1st, 2012 - 08:52 pm
Jaa buut, man patiik, ka vinjsh konkreeti pasaka, ka viss ir atkariigs no konteksta un frame of reference. Vinjam par visu ir pilniiga taisniiba. Es domaaju, ka vinjsh ir pats gliigaakais filozofs, un visas taas probleemas filozofiskaas, ko visi filozofi ir diskuteejushi, taas ir tikai spekulaacijas, as in, nu nevar cilveeki runaat ar savu mazo kripatinju zinaashanu par lielajaam visuma lietaam ceriibaa atrast atbildes.
Es miilu vinja raktiishanas manieri, un konkreetiibu, un visu. Man patiik citi filozofi, kaa izklaideejosha poeetiska literatuura, bet Vitgenshteins kjeras bullim pie ragiem un neizpluust, bet konkreeti pasaka visu kaa ir.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]skaudri on October 1st, 2012 - 10:04 pm
Jā, lakonisms, tas jau pats par sevi. Man patīk, ka viņš ar visu savu praktiskumu, analītiskumu, utt, tomēr tik un tā daudz priekš sevis ir domājis par reliģiju, mistisko, Kirkegors vispar viņam bija liela autoritāte, viņš Kirk. sauca par svēto. Un vēl man ļoti patīk, ka uz nāves gultas viņš pasaka, ka viņam ir bijusi brīnišķīga dzīve (par spīti visām depresijām, domām par pašnāvību, klejošanu, un visādām nepatikšanām) un īsi pirms nāves viņš arī sapratis, ka filozofija tomēr ir bijis īstais ceļš priekš viņa, jo viņš visu mūžu šaubījies par to un no tā bēdzis. Lieliski.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on October 2nd, 2012 - 05:41 pm
Jaa tas lakonisms ir dzirkstiijoshs! Bet manpatiik arii daudzi filozofi, ko es veel neesmu lasiijusi, taapeec man negribeejaas atbildeet uz Tavu jautaajumu.
(Reply) (Parent) (Link)