oblica ([info]oblica) rakstīja,
Skaidrs, ka esi kaloriju skaitītājs, bet ja drīkst ko ieteikt (drīkst? :))
Iesaku papētīt nevis kaloriju skaitu, bet gan tieši kā tās kalorijas ir salasījušās, piemēram, maizei - cik % vai g ir šķiedrvielas, cik tauki, cik olbaltumvielas, cik ogļhidrāti, cik t.sk. cukuri, jo kalorijas var būt pilnīgi vienādā ciparā, bet veidojas atšķirīgi un tādā gadījumā labāk izvēlēties to produktu, kur vismazāk tauku un cukuru, bet vairāk šķiedrvielu.
Tur ir fiška tāda, ka taukos un cukuros esošās kalorijas organisms baigi ātri absorbē, bet tās pārējās (olbaltumvielu) lēnāk un grūtāk.
Kaloriju absorbēšanai arī nepieciešamas kalorijas (enerģija) - tb., uzņemtās kalorijas tiek absorbētas, patērējot d kalorijas. Jo grūtāk absorbējamas uzņemtās kalorijas, jo vairāk kal tiek patērētas tās absorbējot. Protams, ka nekādu baiso daudzumu nepatērēs, bet tomēr, tomēr... :)
Tāpat iesaka lietot vēsu ēdienu - labāk dzert aukstu ūdeni, nevis karstu tēju, jo iedzerto auksto ūdeni organismam jāuzsilda - sildot atkal kāds nieks enerģijas patērējas. (Var jau būt, ka tas viss ir bullšits, bet izklausās samērā loģiski).


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?