meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2011-06-28 17:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvijas ierēdniecības runas pērļu apkopojums
Vienvārdsakot - NEWSPEAK (pēc Orvela)

Noderēs kādam bakalaura darbam. Ņemiet, man nav žēl autortiesību uz kompilāciju.




Attiecināmība

Nosakot publiskās un privātās partnerības aktīvu attiecināmību..
(FM)

Sevišķi svarīga lieta

(..) zvejnieki resursus izmanto ļoti lietderīgi un izmetumos nokļūst tikai ap 8% no noķertajām zivīm (..)

(..) augsta līmeņa darba grupā par zivju izmetumiem jūrā (..)

(Zemkopības ministrija)


Stabilizējam pensiju sistēmu

Ieviest Eiropas gadu (2012) par aktīvu novecošanos un paaudžu solidaritāti.

Valda Dombrovska otrās valdības rīcības plāns

Elastdrošība

Sagatavot priekšlikumus elastdrošības principu stiprināšanai darba tiesiskajās attiecībās tautsaimniecības konkurētspējas paaugstināšanai.

Valda Dombrovska otrās valdības rīcības plāns

Izvērtējuma uzlabojumi

Amata klasifikācijas ieviešanas procesa izvērtējuma sagatavošana un  priekšlikumu uzlabojumiem sagatavošana.

Valda Dombrovska otrās valdības rīcības plāns

Ļaunuma sakne

Potenciālus terorisma draudus Latvijai var radīt arī pašradikalizējušies indivīdi.

Iz Ministru Kabineta dokumentiem

Ļaunuma sakne - 2

Neizglītots vai neapzinīgs informācijas tehnoloģiju lietotājs paplašina informācijas tehnoloģiju apdraudējumu, tāpēc būtiska prioritāte ir pilnveidot informācijas tehnoloģiju lietotāju zināšanas un atbildības apzināšanos informācijas tehnoloģiju drošības jomā.

iz Ministru Kabineta dokumentiem

Efektīvākas efektivitātes efektizēšana

Minētās tiesības plānots padarīt efektīvāk īstenojamas, nodrošinot darbinieku pārnacionālu informēšanas un konsultēšanās tiesību efektivitāti.

Labklājības ministrija

Saskaiti palīgteikumus!

Lai nodrošinātu Latvijas normatīvo aktu atbilstību Direktīvas 2009/28/EK 16.panam, nolūkā nodrošināt atjaunojamās elektroenerģijas ražotnes prioritāru pieslēgšanu elektroenerģijas pārvades vai sadales sistēmas pieslēguma vietai, kurā atbilstoši pamatotām tehniskajām prasībām un ekonomiski pamatotām izmaksām iespējams pieslēgt atjaunojamās elektroenerģijas ražotni, likumprojektā paredzēts ietvert deleģējumu Ministru kabinetam noteikt tīkla pieslēguma pretendentu reģistra, kurā reģistrēti atjaunojamās enerģijas ražotāji, kas vēlas veikt jaunas atjaunojamās enerģijas ražotnes pieslēgšanu sistēmai vai esošā sistēmas pieslēguma pārveidošanu,  saturu, izveides, uzturēšanas un informācijas apmaiņas kārtību, kā arī kārtību, kādā atjaunojamās enerģijas ražotājs tiek iekļauts tīkla pieslēguma pretendentu reģistrā un kārtību, kādā sniedzama informācija par atjaunojamās enerģijas ražotnē saražoto un patērēto enerģiju un izmantotajiem atjaunojamiem energoresursiem.

Ekonomikas ministrija

Tagad mēs to zinām...

Vispārējā vidējā izglītība ir vispārējās vidējās izglītības programmas un profesionālās vidējās izglītības programmas vispārizglītojošais saturs.

Izglītības un zinātnes ministrija


Saprātīgi...

Tiesiskā regulējuma nefinansiālā ietekme
Noteikumu projekts papildina Noteikumus Nr.1046 ar normām, kuras šobrīd Noteikumi neparedz.

(Veselības ministrija)


Kāds taču to pieņēma...

(..) atsevišķas MK noteikumu Nr.335 normas ir neatbilstošas efektīvai un savlaicīgai informācijas apritei valsts pārbaudījumu organizācijas un norises procesā.

Izglītības un zinātnes ministrija

Arī to mums grib nodarīt...

(..) dalībvalstīm jāsamazina iedzīvotāju eksponētība daļiņām PM10

Eiropas Komisijas  pārstāvniecība Latvijā

Uzlaboja...

2. Aizstāt 7.panta pirmajā daļā vārdus ”licenci izsniedz” ar vārdiem „licencēšanu veic”.

Ekonomikas ministrija, Enerģētikas likuma grozījumi

Ietilpīgā kundze...

16.02.2011 PLKST 23:50 AIZPUTES NOVADĀ, AIZPUTĒ, KULDĪGAS IELĀ PIE, MĀJAS NR.1 1960.G. DZIMUŠAI SIEVIETEI TIKA IZŅEMTA 2 LITRU TILPUMA PLASTMASAS PUDELE, KURĀ ATRADĀS 1,5 LITRI CAURSPĪDĪGS ŠĶIDRUMS, KURŠ PĒC SMAKAS UN KRĀSAS LĪDZĪGS PAŠDARINĀTAM ALKOHOLISKAM DZĒRIENAM.

Valsts policija

Glābējrude?

Ziņots, ka Rojas novadā 18 gadus vecai jaunietei sniegta medicīniskā palīdzība no Rudes, kura miesas bojājumus guvusi mājās, šobrīd neskaidros apstākļos.

Valsts policija

Piņķere

Salīdzinoši ar situāciju pirms 12 mēnešiem, šodienas valsts ekonomisko situāciju kā mazliet labāku vērtē tikpat daudz aptaujāto uzņēmēju kā to, kuri to vērtē kā nedaudz sliktāku: ap 35%.

Ekonomists Arnis Sauka

Neparastas spējas uzrakstīt acīmredzamo...

Tāpat iecerēts paralēli teritorijas plānojumam sagatavot arī aizsargjoslu plānu, kurā tiek attēlotas aizsargjoslas.

VARAM

Šanas, šanas...

Tāpat grozījumi paredz nodrošināt atbrīvojuma no PVN piemērošanu

Finanšu ministrija


Vadītājs apgāzās...

1972. gadā dzimis kravas automašīnas Scania ar piekabi vadītājs, samainoties ar pretimbraucošo automašīnu, nobrauca no ceļa un apgāzās uz sāniem.

Valsts policija


Lēmums bez lēmuma nav lēmums

Arī Finanšu ministrijā  (FM) norādīja, ka konkrēti lēmumi tiks pieņemti pēc valdības lēmuma pieņemšanas – kad valdībā būs lēmums, tad arī FM tiks izvērtēti iestādes cilvēkresursi un pieņemts lēmums šajā jautājumā.

BNS

Kā tad tā gadījās?

Tieši aizdomas par kukuļa pieprasīšanu, par ko 2007.gadā tika aizturēti divi Valsts policijas (VP) darbinieki, un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) sāktais kriminālprocess bijis iemesls, kāpēc viens no diviem par to aizdomās turētajiem policistiem – Renārs Jaukulis – jau pirms dažiem gadiem nav pieņemts darbā policijas specvienībā “Alfa”, kur viņš strādā patlaban.

LETA

Kas tik nav jāizdara, lai kaut ko atzītu par neaktuālu...

Ņemot vērā informatīvajā ziņojumā ietverto informāciju, RAPLM vienlaikus ar informatīvā ziņojuma iesniegšanu Valsts kancelejā iesniedz Ministru kabineta sēdes protokollēmuma projektu, paredzot nodrošināt pasākumu plāna aktualizācijas rezultātā atbalstītā priekšlikuma īstenošanu, kā arī Ministru kabineta rīkojuma projektu, ar kuru paredzēts atzīt pasākumu plānu par aktualitāti zaudējušu.

VARAM

Procesa virzība...

Pašreizējais process ir virzīts uz to, lai visiem būtu pieejamas stāvvietas un vieta, kur nolikt mašīnu, informēja Satiksmes departamenta vadītājs.

BNS

Savienoja patīkamo ar lietderīgo

(..) kāds 18 gadīgais rēzeknietis atbrauca uz Kārsavu, lai apmeklētu savus radiniekus un izdarīja 2 preču zādzības.

Valsts policija

Skaidrība

Vainīgā personība noskaidrojas.

Valsts policija

Likmju spēle

Trešdien notikušā pārbaudes spēle futbolā starp Igaunijas un Bulgārijas valstsvienībām varētu būt saistīta ar nelegālu likmju izdarīšanu, portālam “Delfi” pastāstīja Igaunijas Futbola asociācijas (EJL) preses sekretārs Mihkels Uibolehts.

(LETA)

Augstākā matemātika mediķu gaumē

110.2 Laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu kopējo apjomu ģimenes ārstiem un sekundārās ambulatorās veselības aprūpes speciālistiem nākamajam gadam aprēķina šādi:

110.21. ģimenes ārstiem – kārtējā gadā ar ģimenes ārstu nosūtījumiem faktiski veikto attiecīgo laboratorisko manipulāciju skaitu kārtējā gada pirmajā pusgadā sareizina ar šo manipulāciju tarifu un iegūto rezultātu sareizina ar divi;

110.22. sekundārās ambulatorās veselības aprūpes speciālistiem – kārtējā gadā ar speciālistu nosūtījumiem faktiski veikto attiecīgo laboratorisko manipulāciju skaitu kārtējā gada pirmajā pusgadā sareizina ar šo manipulāciju tarifu un iegūto rezultātu sareizina ar divi;

110.3 No visiem atbilstoši 110.2 punktam aprēķinātajiem līdzekļiem centrs veido 5% finanšu līdzekļu rezervi, kuru izmanto:

110.31.laboratorisko pakalpojumu apmaksai atbilstoši faktiski veikto pakalpojumu apjomam, ja tie sniegti:

110.31.1. ar ģimenes ārsta, kurš saņem fiksēto maksājumu atbilstoši šo noteikumu 70.punktam, nosūtījumu;

110.31.2. ar dežūrārsta nosūtījumu;

110.31.3.laboratoriskiem izmeklējumiem saskaņā ar šo noteikumu 5.pielikumu;

110.32.laboratorisko pakalpojumu apmaksai atbilstoši šo noteikumu 110.15punktam.

110.4 Vienam pie ģimenes ārsta reģistrētajam pacientam laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu aprēķina, izdalot saskaņā ar šo noteikumu 110.1punktu un 110.21.apakšpunktu aprēķinātos līdzekļus, no kuriem atņemti 5%, ar kopējo visu ģimenes ārstu reģistrēto pacientu skaitu kārtējā gada pirmajā pusgadā.

110.5 Katram ģimenes ārstam laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu gadam aprēķina šādi:

110.51. atbilstoši šo noteikumu 110.4punktam aprēķināto vienam pie ģimenes ārsta reģistrētajam pacientam laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu atsevišķi sareizina ar šādiem koeficientiem:

110.51.1. pacientiem līdz 1 gada vecumam – 0,69;

110.51.2. pacientiem no 1 līdz 6 gadiem – 0,90;

110.51.3. pacientiem no 7 līdz 17 gadiem – 0,59;

110.51.4. pacientiem no 18 līdz 44 gadiem – 0,56;

110.51.5. pacientiem no 45 līdz 64 gadiem – 1,33;

110.51.6. pacientiem, kas vecāki par 65 gadiem – 1,84;

110.52. katru atbilstoši šo noteikumu 110.51.apakšpunktam iegūto reizinājumu atsevišķi sareizina ar ģimenes ārsta reģistrēto pacientu skaitu kārtējā gada pirmajā pusgadā konkrētajā šo noteikumu 110.51.apakšpunktam atbilstošajā vecuma grupā;

110.53. summē atbilstoši šo noteikumu 110.52.apakšpunktam iegūtos reizinājumus, iegūstot konkrētā ģimenes ārsta kopējo laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu gadam, ko norāda starp centru un ārstniecības iestādi noslēgtajā līgumā par primārās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu.

110.6 Sekundārās ambulatorās veselības aprūpes speciālistiem uz vienu epizodi laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu aprēķina, izdalot kopējo saskaņā ar šo noteikumu 110.22.apakšpunktu un 110.1punktu aprēķināto laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu, no kura atņemti 5%, ar iepriekšējā gada kopējo sekundārās ambulatorās veselības aprūpes speciālistu epizožu skaitu kārtējā gada pirmajā pusgadā reizinātu ar divi.

110.7 Aprēķinot laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu sekundārās ambulatorās veselības aprūpes speciālistiem, piemēro šādus koeficientus:

110.71. ginekologam, dzemdību speciālistam, bērnu ginekologam – 1,09;

110.72. endokrinologam, bērnu endokrinologam – 3,20;

110.73. ģenētiķim – 40,17;

110.74. onkologam ķīmijterapeitam – 2,99;

110.75. dermatovenerologam – 1,18;

110.76. pediatram – 1,71;

110.77. pneimonologam (ftiziopneimonologs), bērnu pneimonologam – 0,57;

110.78. onkologam – 1,68;

110.79. oftalmologam – 0,02;

110.710. bērnu ķirurgam – 0,09;

110.711. psihiatram, bērnu psihiatram – 0,02;

110.712. narkologam – 0,01;

110. 713. pārējiem sekundārās ambulatorās veselības aprūpes speciālistiem – 0,63.

110.8 Katram no šo noteikumu 110.7punktā uzskaitītajiem sekundārās ambulatorās veselības aprūpes speciālistiem kopējo laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu gadam aprēķina, atbilstoši šo noteikumu 110.6punktam aprēķināto uz vienu epizodi laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu sareizinot ar šo noteikumu 110.7punktā norādīto attiecīgā speciālista koeficientu un konkrētā speciālista epizožu skaitu kārtējā gada pirmajā pusgadā, kas pareizināts ar divi.

110.9 Ja sekundārās ambulatorās veselības aprūpes speciālists līgumattiecībās ar centru nav no konkrētā gada sākuma, tam aprēķina laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu gadam, reizinot 1/12 no vidējā uz vienu attiecīgās specialitātes ārstu aprēķinātā laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjoma gadam ar turpmākajiem attiecīgā gada pilniem mēnešiem.

110.10 Aprēķināto konkrētajam sekundārās ambulatorās veselības aprūpes speciālistam laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzēto līdzekļu apjomu gadam norāda starp centru un ārstniecības iestādi noslēgtajā līgumā par sekundārās ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu, summējot kopā visu attiecīgās ārstniecības iestādes sekundārās ambulatorās veselības aprūpes speciālistu laboratorisko pakalpojumu apmaksai paredzētos līdzekļus, kas aprēķināti atbilstoši šo noteikumu 110.8 un 110.9 punktam.

(MK noteikumi “Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība”

Bezgalīgais stāsts?

Zaļās grāmatas par politikas risinājumiem virzībā uz Eiropas līgumtiesību izstrādi patērētājiem un uzņēmumiem (turpmāk – Zaļā grāmata) mērķis ir uzsākt sabiedrisko apspriešanu, lai apkopotu viedokļus par iespējamajiem politikas risinājumiem Eiropas līgumtiesību jomā. [..] Kopš 2001.gada Eiropas Komisija ir veikusi virkni pasākumu virzībā uz vienotu līgumtiesību risinājuma izstrādi un 2010.gadā nāca klajā ar Zaļo grāmatu, kurā piedāvāti vairāki risinājumi iespējamam Eiropas līgumtiesību instrumentam, kuram būtu jāatvieglo pārrobežu darījumi un jārisina Zaļajā grāmatā minētās atšķirīgo līgumtiesību problēmas, neuzliekot papildu administratīvo slogu vai neradot sarežģījumus patērētājiem vai uzņēmumiem.

(EM, Latvijas nacionālā pozīcija ES)

Tas nevar būt, jo tas būt nevar

Ņemot vērā LIAA, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras un atbalsta saņēmēja skaidrojumus par projekta ieviešanu, kā arī speciāli izveidotās darba grupas pārbaudīto informāciju un saņemtos projekta ieviesēja skaidrojumus par projekta pašreizējo dīkstāvi, problēmām un iespējamajiem situācijas risinājumiem, vadošai iestādei ir pamats uzskatīt, ka projekta saimnieciskā darbība netiek un nākotnē nevar tikt pilnībā nodrošināta.

(Finanšu ministrija par to, kāpēc atprasīt naudu par Jelgavas vēja tuneli)

Īslaicīgās lietošanas izmantošana

Latvenergo un LOSP pārstāvju sanāksmē tika iztirzāta nepārtrauktas elektroapgādes nodrošināšana, izmantojot dīzeļģeneratoru īslaicīgu lietošanu svarīgu objektu apgādē.

(Autors: Latvenergo)


Ceļā uz gaismu

kā arī samazināt maksājumus VID administratīvajā ēkā, kas nākotnē dienasgaismu ieraudzīs Rīgā, Talejas ielā 1.

(Autors: Valsts nekustamie īpašumi)

Skatu punkta balsts

Tā iekļaus Visaptverošā tīkla struktūru (kas atbilst TEN-T transporta tīklam 2020.gadā) un daudz ierobežotāku transporta Pamattīklu, kurā tiks saglabāti tikai galvenie elementi no ES skatu punkta, kas balstīts uz prioritārajiem projektiem, lai nodrošinātu, ka līdz šim ieguldītās investīcijas netiktu zaudētas.

(SM, Latvijas nacionālā pozīcija)

Neatrisināts elements - nepieciešamība ņemt vērā...

Vienlaikus neatrisināti saglabājas vairāki būtiski elementi, piemēram, nepieciešamība ņemt vērā arī attīstības un kohēzijas jautājumus.

(Satiksmes ministrija, Latvijas nacionālā pozīcija ES)

Pieejamība ir vērsusi uzmanību

Ierobežotā fondu pieejamība ir pievērsusi īpašu uzmanību privātās publiskā partnerības, ES parādzīmju un citu inovatīvu finanšu avotu lomas paplašināšanai, kā arī no infrastruktūras izmantošanas un vides piesārņojuma maksām iekasētā finansējuma novirzīšanu jaunām investīcijām. Vienlaikus, ņemot vērā finansiālās krīzes laikā gūto pieredzi, varētu rasties bažas par plašu alternatīvo risinājumu piemērošanu .

(Iz MK dokumentiem)

Būtiski jautājumi

Ņemot vērā Latvijas energoapgādes sistēmas ciešo saikni ar Krievijas enerģijas tirgu, Latvijai ir svarīgi, lai ES – Krievijas dialogā tiktu iekļauti tādi būtiski jautājumi kā oglekļa pārvirze, trešās puses pieeja energoresursu tīkliem un droša gāzes piegāde.

(Iz MK dokumentiem)

Spiediens is back!

Lai arī šogad atgriezīsies spiediens uz darba algu palielināšanu, straujš atalgojuma pieaugums nav gaidāms.

(Autors: LETA)

Veikšanas sērga

Par darbu janvārī Finanšu ministrijas (FM) darbinieku papildu finanšu motivēšana vēl netiks veikta, to atstājot uz turpmākajiem gada mēnešiem, aģentūru LETA informēja FM Komunikāciju nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

(Autors: LETA)

Anatomija

… guva sistu brūci galvas matainajā daļā.

(autors: Valsts Policija)



Miroņu kompensācija

Pacientu iemaksu kompensē tikai trūcīgām un maznodrošinātām personām, grūtniecēm, bērniem līdz 2 gadu vecumam un mirušajiem pacientiem.

(Autors: Veselības ministrija)

Dzelzs vecis

75 gadus vecs vadītājs sadūrās ar priekšā stāvošu automašīnu VW, kura apstājās pie luksofora.

(Autors: Valsts policija)

Tumši ļautiņi

Rudens tumšajos mēnešos gājējs, kurš ir arī autovadītājs ārpus transportlīdzekļa, droši var justies tikai apģērbā ar atstarotāju. Vienlaikus autovadītājiem pie stūres esot jāņem vērā, ka vēl aizvien pa ceļiem klīst tumši ļautiņi bez atstarotājiem.

(Avots: Valsts policija)

Bioloģiskās daudzveidības gals

Sanāksmes laikā dalībvalstis vienojās par Bioloģiskās daudzveidības stratēģisko plānu 2011-2020 (turpmāk – Plāns), kuras ietvaros valstis apņemas veikt pasākumus, lai panāktu pilnīgu vai tuvu tam bioloģiskās daudzveidības samazināšanos.

(Iz MK dokumentiem)

Iesniedzēji

Ņemot vērā iesniedzēju iesniegumos minēto, iesniegumu izskatīšanas sēdē iesniedzēju
pilnvaroto pārstāvju sniegtos paskaidrojumus un to izteiktos lūgumus izvērtēt iepirkuma
komisijas 2010.gada 12.augusta sēdes protokolā Nr.13 iekļauto lēmumu par iesniedzēju
piedāvājumu noraidīšanu tiesiskumu (pamatotību), iesniegumu izskatīšanas komisija secina, ka
tās uzdevums izskatāmajā lietā ir izvērtēt iepirkuma komisijas 2010.gada 12.augusta sēdes
protokolā Nr.13 atspoguļoto lēmumu attiecībā uz abiem iesniedzējiem pamatotību. Vienlaikus,
tā kā iepirkuma komisijas 2010.gada 10.septembra sēdes protokolā Nr.14 norādītie attiecībā uz
abiem iesniedzējiem pieņemtie lēmumi pēc būtības saturiski (noraidīšanas iemesli) neatšķiras
no iepriekš pieņemtā lēmuma, iesniegumu izskatīšanas komisija norāda, ka tās sniegtais
vērtējums šajā lēmumā vienlīdz ir attiecināms arī uz iepirkuma komisijas 2010.gada
10.septembra sēdes protokolā Nr.14 atspoguļotajiem lēmumiem par iesniedzēju piedāvājumu
noraidīšanas pamatotību.

(Iz Iepirkumu uzraudzības biroja lēmumiem)

Nav tiesību, jo ir tiesības

ĀM skaidro, ka ECT noraidījusi vairākus valdības argumentus un iebildumus, piemēram, par to, ka Marinai nebija prasījuma tiesību saskaņā ar nacionālajiem tiesību aktiem, jo Latvijas Augstākās tiesas lēmumā secināts, ka saskaņā ar Civillikumu ikvienai personai, kurai ir nodarīti zaudējumi, ir tiesības vērsties tiesā, prasot zaudējumu atlīdzību.

(Autors: LETA)


Solis detaļās

Ir izdarīts ļoti liels solis, lai detaļās pietuvinātu mūsdienu vilcienu būvi un līdzprojektēšanu Rīgā.

Bombardier komandā ietilpa: Cristoffer Crafoord un Niklas Mattson – vilce un tās vadības un kontroles sistēmas, Harald Koerger – dīzelis, Dominique Morel un Yannick Lemire – ratiņi.

(Autors: Rīgas Vagonu rūpnīca)

Piespiedu ventilācija cietumos

Vecumnieku cietuma pagraba telpu piespiedu ventilācijas sistēmas projektēšana un izbūve.

(Iz valsts iepirkumu sludinājumiem)

Kā nozagt zirgu...

19.oktobrī Aulejas pagastā kādi divi vīrieši, atrodoties alkohola reibuma stāvoklī, nolēma pavizināties ar zirgu. Brīvi piekļūstot, blakus dzīvojošam kaimiņam no mājas pagalma nozaga zirgu ar pajūgu.

(Autors: Valsts policija)



Malkas sugas

Dundagas pagastā pie kādas  mājas nozagta dažādu koku sugu malka.

(Autors: Valsts policija)

Redz, kā!

Transporta saišu trūkums zem vai virs dzelzceļa uzbēruma starp Latgales priekšpilsētu un pilsētas centrālo rajonu palielina automobiļu noskrējienu, kā arī noslogo jau tā pārblīvēto Centrālās dzelzceļa stacijas apkārtni.

(Autors: Rīgas domes Domes Sabiedrisko atteicību nodaļa)

Nopiets iemesls

Ierodoties negadījuma vietā, AAS „Balta” eksperti konstatēja, ka vienai no automašīnām priekšējā daļa atrodas zem ķieģeļu kaudzes un tā vairs nespēj piedalīties satiksmē.

(Autors: AAS ‘Balta’)

Rašanās novēršanas iespējas

Atkritumu apsaimniekošanas valsts plānā 2006.-2012.gadam (apstiprināts ar Ministru kabineta 2005.gada 29.decembra rīkojumu Nr. 860) noteikti atkritumu apsaimniekošanas mērķi, tajā skaitā, paredzot nodrošināt ievērojamu kopējo radīto atkritumu daudzumu samazināšanu, izmantojot labākas atkritumu rašanās novēršanas iespējas, labākos pieejamos tehniskos paņēmienus resursu izmantošanas efektivitātes palielināšanu un ilgtspējīgākas patērētāju uzvedības veicināšanu, un nodrošināt, ka lielākā daļa atkritumu tiek atgriezti atpakaļ ekonomiskajā apritē, it īpaši izmantojot pārstrādi, un vienlaikus panākot, ka apglabājamo atkritumu daudzums tiek samazināts līdz minimumam.

(Iz MK noteikumu anotācijas)

Ko?

Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds informēja, ka ietekmes novērtējuma kā efektīva instrumenta izmantošana ilgtermiņā, kas paaugstinātu analītisko kapacitāti strukturālo reformu plānošanā un ieviešanā.

(Autors: LETA)

Hmmm...

…policijas Jēkabpils iecirknī reģistrē zādzības avāriju…

(Autors: Valsts policija)

Kas?

1979.G. DZIMUŠAM VĪRIETIM, APSTĀJOTIES AR A/M MERCEDES BENZ, A/M RENAULT VADĪTĀJS PIESKRĒJA PIE IESNIEDZĒJA UN RĀVA ĀRĀ NO A/M IESNIEDZĒJU, KĀ ARĪ VAIRĀKAS REIZES UZSPĻĀVA.

(Autors: Valsts policija)

Veikšanas sērga - 2

Newspeak lietotājiem ļoti tīk vietā un nevietā (lielākoties) lietot vārdu ‘veikt’. Kas no tā sanāk – skatīt zemāk!

Krustojumā veicot rakšanas darbus (Autors: Liepājas policija)

Pirmšķietamība

Pirmšķietami no iepriekš minētā ir secināms [..]

(Autors: Iepirkumu uzraudzības birojs)

Rīcības atražošana

Rīcības virzienā paredzēto atražošanas pasākumu pasūtījuma nodrošināšana

(ZM par zivsaimniecību)


Caurlaidība

Grebņevas robežkontroles punktā ir pilnībā apstājusies no Latvijas izbraucošo kravas automašīnu caurlaidība.

(Autors: Valsts Robežsardze)

Nodarbinātie

šā gada 11. oktobrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa teritorijā dislocētie Kārtības policijas biroja Satiksmes uzraudzības rotas nodarbinātie (agrāk Ceļu policija) sāka darbu citās telpās – Kuldīgā, Liepājas ielā 26 ( ieeja no  sētas puses).

Autors: Valsts policija

Konsekvences

Ja abas minētās ēkas vairs nevarēs izmantot kvalitatīva studiju procesa īstenošanai, tad tiks apdraudēta kvalitatīva studiju procesa īstenošana.

(MK Lēmumprojekta anotācija. Autors: IZM)

Īpašnieki

Atsavināšana ir apgrūtināta situācijās, kad uz publiskai personai piederoša vai piekrītoša zemesgabala ir divi vai vairāki patstāvīgi ēku īpašnieki, kas pieder dažādiem īpašniekiem.

Kopīpašuma Beberbeķu ielā, Rīgā, sadales rezultātā nekustamā īpašuma apjoms nemainās, jo, matemātiski rēķinot, iegūst atbilstošu platību nodalītajā īpašumā kā tas ir, esot kopīpašuma sastāvā.

(MK Noteikumu projekta anotācija. Autors: FM)

Būvapjomi

… tiks bojāti rekonstrukcijas sākuma posmā veiktie apjomi un nesošās ēkas konstrukcijas, kā rezultātā, atjaunojoties finansējumam, radīsies jauni rekonstruējami apjomi un nepieciešamība demontēt un veikt atkārtoti rekonstrukcijas pirmajā posmā veiktos būvapjomus.

***

Šīs ziemas laikā pastāv risks, ka, ja būs bieza sniega sega, jumts var  vairākās vietās iebrukt un izraisīt ārkārtas situāciju – apkures sistēmas aizsalšanu.

***

…izmaksas, kas saistītas ar apjomīgu skaitu darbinieku samazināšanu un pieņemšanu darbā, kas bija jāveic līgumā starp Rēzeknes Augstskolu un SIA „ALVIMA” paredzētās finanšu plūsmas neievērošanas dēļ no Rēzeknes Augstskolas puses.

(MK Lēmumprojekta anotācija. Autors: IZM)



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?