meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2016-08-04 11:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
"Sisters Of Mercy" Palladiumā.

Ļoti reti kad dzīvē, lasot grāmatu, skatoties teātra izrādi vai koncertu, esmu piedzīvojis tik izteikti spēcīgu sajūtu, ka sākumā šķiet, ka viss ir pavisam slikti, bet beigās viss kļūst izcili labi. Sākumā es tiešām gribēju iet prom – skaņa bija pretīga, nesaregulēta, kroplībām pilna, atdeve no skatuves nebija nekāda, publika bija kusla un viss šķita parodija par to, kas mums vecos laikos bija svēts. Ja 2009. gadā Tallinā jau man šķita, ka Eldričs ir noguris un tuvu parodijai par sevi, tad šoreiz pat likās, ka viņš ir par švaku Laivfestam vai Ogres estrādei.

Un cik lieliski viss izmainījās! Un – kas būtiski – es neiereibu. Jo tas, protams, varētu būt iemesls, kāpēc sāk patikt kaut kas, kas pirms tam nepatīk.

Beigas bija vienkārši fantastiskas. Enerģētika no skatuves bija taustāma. Vislielākie nopelni ģitāristam, lielāki nekā Eldričam. Bet arī Eldričs atdzīvojās. Pabeidza ar ļoti savdabīgi aranžētu "Flood', un tad publika sauca atpakaļ uz piedevām tik ņipri un skaļi, kā reti kad Latvijas publika dara. Un tad atnāca, uzkliedza tradicionālo "Shut The Fuck Up", un es jau zināju, ka būs "Something Fast", un es laimīgs kopā ar daudziem citiem brēcu līdzi:
You can stand all night
At a red light anywhere in town
Hailing maries left and right
But none of them slow down
I seen the best of men go past
I don't want to be the last
Gimme something fast

Un pēc tam sekoja lieliski draivīga Lukrēcija un "Vision Thing" un atkal atkārtojās noiešana un skaļa aicināšana atpakaļ, un tad atgriezās ar "First And Last And Always", "Temple Of Love", un saldajā bija Korozija, un visi ņipri dziedāja līdzi, un uzpūtīgajam Eldričam netipiski ilgi viņi palika sastinguši paklanījienā publikas priekšā, un rezultātā no pasākuma es iznācu un uz "Noasu" aizbraucu visnotaļ apmierināts ar dzīvi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2016-08-04 11:29 (saite)
Man nācās iereibt, jo, kad iepriekš skatījos viņu video no neseno gadu uzstāšanās reizēm, ļoti sašļuku, bet biļeti jau kaut kādā transā neapdomīgi biju nopircis. Nebija TIK slikti, ņjāaa, bet sajūtas tomēr tādas neskaidras. Un baidos, ka noskaidrosies uz slikto pusi (t.i. - Ogres estrāde tomēr).

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2016-08-04 13:05 (saite)
vai tad šis pat nenorukšķēja, ka zi best gig evā? vai es pārklausījos? loģiskāk būtu van of zi best :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?