meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2014-07-10 08:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Antonio Vivaldi opera "Dusmīgais Orlando" Spīķeru kvartāla pagalmā Lauras Grozas - Ķiberes režijā.

Režisores iecere bija acīmredzama - ja jau senās mūzikas festivāls, tad arī jāinscenē tā kā senos laikos. Tā nu mums - skatītājiem - bija jāsajūtas kā kaut kādā Ludviķa XIV galmā, kur pie mums atbraukuši kumēdiņu mākslinieki, kas hiperaktīvi ķēmojas, rāda jokainas grimases, raustās kā lupatu lelles, lai mēs varētu no sirds izsmieties un pat nogāzties gar zemi no smiekliem. Kā jau kumēdiņu pasākumā pieņemts, bija līdzi arī cirkus mākslinieki, kam vajadzēja simbolizēt Alčīnas apburtās salas mistiku. Nemākulīgākie cirka mākslinieki Latvijā. Laikam jau naudas trūkuma dēļ. Vairāk nācās satraukties par viņu nespēju noturēt līdzsvaru, nekā baudīt triku efektu. Tas viss noveda pie tā, ka mīļotā visu pirmo cēlienu man čukstēja "kur mēs esam iemaldījušies", "ak, dies, cik viss ir slikti", "mēs neesam mērķauditorija" utml.

Turpretī es - māksliniecisko ieceru iecietīgas vērtēšanas speciālists - biju visnotaļ apmierināts ar notiekošo uz skatuves, un izvēlējos koncentrēties uz divām fiškām - Vivaldi mūziku Kupča diriģētā ansambļa izpildījumā un Jēgera tēlojumu. Atšķirībā no visiem pārējiem (it sevišķi mazās Elīnas Šimkus), kuri, lai arī sirsnīgi ķēmojās, tomēr radīja vienīgi negatīvas emocijas, Jēgera vieblīgās grimases un locekļu raustīšanās bija tik dabiski uzjautrinošas, ka varēja redzēt - viņš no sirds grib izķēmoties. Tāpēc ik pa laikam spurdzu un čukstēju "yes, yes, es par Jēgeru!" (Jo viņiem tur pēc sižeta ir baigā sacensība, kurš kuru dabūs.)

Otrajā cēlienā jau patika mums abiem, jo vai nu bija jau pierasts, vai mana advokatūra iestudējumam pārliecināja biedreni mainīt domas, vai arī daļēji tomēr mainījās formveide un uz skatuves notika kādas darbības, kas to farsa formu sāka attaisnot.

Un, protams, ka no Ludviko Ariosto darba par Orlando, Alčīnu, Andželiku, Medoro, Astolfo, Bradamanti un Rudžero vajag taisīt porņuku - ļoti pateicīgs sižets. Mīļotā teica, ka viņa ir droša - pasaulē kaut kur noteikti jau tāds ir uztaisīts.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?