meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2013-03-28 09:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
:)



2013. gada 27. martā plkst. 00:00 – būs tas brīdis, kad pāri mums skrieniešiem cikloniem un anticikloniem būs savi vārdi. Par to parūpēsies laika vērotājs ar 37 gadu stāžu Raitis Sametis (kurš sagatavojis arī šo relīzi). Aktivitātes pamatvietne-blogs ir saitē: http://vardsciklonam.wordpress.com/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

—————-

Šo rindu autors izdomāja: nav vairs jēgas gulēt bezdarbībā un gaidīt kādas lietas, ko baltā zirgā sēdoša princese pienesīs uz paplātes ar zelta maliņu. Ir jāsāk lietas darīt pašam :)

—————-

Tagad- lai jūsu rīcībā ir dažas emocionālas rindas :)

* Līdz šim “iegājies” – cikloni vārdus saņem no Vācijas un Norvēģijas. Attiecīgo valstu galvenajām meteo iestādēm (Institūtiem). Laikam šādā veidā – mēģina iedibināt savu kārtību. Vismaz pie mākoņainām debesīm. Kārtība ir vajadzīga. Jautājums: no kuras puses šāda sakārtotība ieskrienas?

Norvēģijas Meteoinstitūta saite (angliskai versijai): http://met.no/English/

Vācijas Meteoinstitūta lapa: http://www.met.fu-berlin.de

* Ieskrienas no “bagāto” ārzemnieku puses! Sanāk nezkuro reizi pēc kārtas – mēs pietātīgi ar pusnoliektām galvām pieņemam to: ka atkal pildīsim kādus rīkojumus, kurus izstrādā kādi šeftīgi aizrobežu kungi. Mums, mazajiem latviešiem, šķiet, “ir asinīs” – ka mēs lietojam standarta kārtībā to, ko citi trakie (šā vārda daiļajā nozīmē) aizrobežā izgudrojuši. Mēs paši esam maz-spējīgi?

* Neesam mazspējīgi. Esam spējīgi nostāties vienā rindā ar citiem “bagātajiem”. Bailes, ka mūs nelaidīs pie Lielā Galda? Šo rindu autoram ir lielākas bailes, ka mūs nepamanīs- ja paši neko nedarīsim. Ne ciklonu uzvārdošanā, ne tūkstošiem dažādās citās aktivitātēs. Vēl trakāk lietas veidosies: ja pēc laika nožēlosim savu bezdarbību. Labāk nožēlosim (nenožēlosim) to, ja kaut ko esam sadarījuši, nekā tās dieniņas – kuras esam pavadījuši bezdarbībā un guļošā stāvoklī uz iesildītā dīvāniņa :)

* Varbūt kādam liksies – ka jaucamies ar saviem “mazajiem vārdiņiem” kaut kādā izstrādātā sakārtotībā. Teiksim, ciklonu un anticiklonu izkārtojumā pāri Eiropas debesīm. Pēc kāda laika šādi /atkal no aizrobežu stabu puses/, iespējams, mēģinās interpretēt kādus notikumus priekšdienās. Un mēģinās “dumpīgos latviešus” nolikt pie vietas, kas “viņuprāt” mums ierādīta – Eiropas Savienības nomalē. Tādā kā “bauru” līmenī, kas ēdot zivis un dzīvojot palmās, un kā cūkas nekad nemīlam skatīties debesīs. Nerunājot nemaz – ka vienā jaukā dienā arī mēs dosim lielākiem cikloniem/ anticikloniem savus vārdus.

* Dot vārdus izteiktajiem atmosfērās veidojumiem – tas ir smalkas kultūras līmeņa (attiecīgās valsts sabiedrībai) vēstījums. Tas nozīmē: aiz dabas variācijām- saskatām daili un dažādas smalkas nianses. Vai te vēl ir kādi jautājumi?

* Visbeidzot – tā vienkārši! Parādām savu uzdrīkstēšanos, un pamazām lienam ārā no pelēkajiem vienveidības ierakumiem. Šodien sāksim dot cikloniem vārdus, rīt izgudrosim jaunu “skype”, parīt sāksim veidot 21. gadsimta ražotnes (ar pašmāju priekšniekiem). Un Latvijai būs jauns attīstības augšupejošs ciklons! Neticam? Es tam ticu :) :)

————-

Informācija par Raiti Sameti:

* “Meteo arhīvi”/ agrāk veikto meteo vērojumu apkopojums (atjaunojas dažas reizes mēnesī):

- http://klab.lv/users/meteo_lv/363.html

* Ikdienas meteo vērojumi: http://klab.lv/users/meteo_lv2

* Meteolapa.lv (spraigas diskusijas par meteo tēmām): http://meteolapa.lv/

* Vispārējais CV: http://klab.lv/users/raitis/42494.html




(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?