mena ([info]mena) rakstīja,
@ 2007-02-05 13:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
cukurs, cukurs...
Vot es kā vidējais aritmētiskais Latvijas pilsonis sēžu un kasu aiz auss - vai tad tām cukura fabrikām LIKA aiztaisīties?? Vai viņas vienkārši izrēķināja, ka ekonomiski izdevīgāk IR aiztaisīties?? Ja jau kādam to cukuru tik ĻOOOTI vajag - nu tak iepērk iekārtas par lētu naudu no tām pašām divām fabrikām un ražo uz vella paraušanu to Latvijas cukuru. Nu sametās tur seši vai astoņi zemnieki, kas līdz šim tikai slēdza līgumus ar fabriku, nopērk visas tās uzpariktes un paši audzē, paši iegūst gala produktu, paši tirgo, i visi priecīgi. Kāpēc ne??
Cits jautājums, ka es neticu apgalvojuma, ka "cukurs kļūs lētāks". Tā pārāk naivi izklausās.
Par ievārījumiem nezinu, it kā man te tantes/darba kolēģes tiešām teica, ka Latvijas cukurs esot saldāks, un ievārījumā var likt mazāk nekā leišu. Bet es goda vārds, pat neatceros, no kāda vārīju savējos. Tik un tā visas burkas, cik nu ir, glabāju ledusskapī un viss ir štokos.
Bet par to bišu piebarošanu godīgi sakot esmu šokā!! Izrādas bites jāpiebaro!! Es ta savā naivumā domāju, ka ar cukuru bites piebaro tikai nelietīgi kapitālisti, iegūstot mazvērtīgu produktu ar nosaukumu "medus" pārdošanai, bet Latvijas medus ir īsta manta.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]h2o
2007-02-06 11:31 (saite)
Nezinu, kā citur, bet visas man personīgi zināmās bites piebaro ar cukuru tikai īpašos gadījumos - ja vasara bijusi švaka un medutiņa līdz pavasarim jamām nepietiks.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mena
2007-02-06 11:32 (saite)
Nu vot!! Bet te jau izklausās, ka biškopji ar to vien nodarbojas, ka liek cukura maisus blakus stropiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?