mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2012-09-09 11:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vīra varoņdarbi virtuvē (pildīta paprika un tītars)
tā kā tieši brīdī, kad grasījāmies lemt "ko lai ēd" jautājumu un pirkt attiecigās vakariņlietas (pārējais vajadzīgais bija paņemts), daži savos ratos sāka knosīties un mosties, es straujā solī devot svaigā gaisa virzienā, atstājot A. vienu pašu lielā veikala vidū ar neatbildētu jautājumu un diezgan ierobežotu laika resursu.
sacīt jāsaka, viņš ar uzdevumu tika galā tik labi, ka tagad par to rakstu šeit. bilžu gan, diemžēl nav, bet lai teksts par veselīgu, garšīgu un samērā vienkāršu maltīti, kalpo jums par mierinājumu.
tātad. ēdāju skaitam piemērota izmēra tītara fileju (es domāju ka jebkurš vistas gabals arī būtu labs, fileju tāpat kā tītaru, kaut ko citu, ar ādu, tad jau labāk sinepēs, bet tās ir manas preferences) apsmērē ar citronsulu, sāli, melnajiem pipariem un saspaidītu baziliku.

sarīvē uz rupjās (vai kāda nu kuram pagadās) rīves burkānu, sagriež klucīšos kabaci, sagriež arī sīpolu, no mizas atbrīvotu tomātu, pāris ķiplokaivas un zaļumus (kādi nu garšo, pētersīļi manuprāt ir ļoti ok, tāpat kā (kas gan nav zaļumi) sojasmērces šļuka vai kas nu jums patīk), visu pakāpeniski liek cepties un cep, kamēr gatavs, pievienojot arī kaut ko asumam, ja ir tāda vēlme. šeit ir kārtējais atgādinājums par pildījuma tēmu - garšot. tik ilgi garšot, kamēr ir garšīgi, vai, labāk, ļoti garšīgi un gribas leksēt karotēm.
papirkas (katram ēdājam vienu, ja ir klāt vēl kaut kas, ja ne, tad kādas divas uz galviņu) (mums bija dzeltenās) sagriež uz pusēm (vertikāli), izņem sēklas, iztīra no plēvēm, liek kā bļodiņas uz viegli ieeļļotas cepešpannas.
iekšā liek dārzeņu pildījumu, pa virsu sieru (cieto, zilo, kaut holandes, kā nu garšo).

visu kompāniju krāsnī uz ~180 grādiem līdz gatavs (laiks ir pārāk daudz atkarīgs no gaļas un krāsns).

pildījumā lieliski iederētos t.s. "zemnieku gaļa", sagriezta kubiņos un apcepta. vai drupināts zilais siers. vai pupiņas. vai.. nu jūs sapratāt :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?