tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2021-01-11 21:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Var tomēr vecam sunim jaunus trikus iemācīt!
Man jau sāp žokļi no runāšanas šodien. Visa diena pavadīta skaipā mītiņos un problēmu risināšanās. Lai kaut kā atietu, izgāju pagalmā un pagrābu lapas, jo rīt zaļo atkritumu izvešanas diena.

Kamēr es tur grābos, mana astoņdesmitgadīgā landlorde izstāstīja savas nedienas ar dokumentu skenēšanu un mapju izveidošanu, un es piedāvāju palīdzēt ieviest kārtību ne tikai pagalmā, bet arī viņās datorā. Vispār, viss tomēr sākās ar to, ka viens no mūsmāju penšiem (viņa, vai tas otrs opis) bija sametis zaļo atkritumu urnā papīrus nevis dārza atkritumus, tad, pirms sāku grābt lapas, sākumā ieviesām kārtību miskastu konteineru saturā.

Oh boy. Divas stundas, bet arī Augeja staļļi uz desktopa tika satīrīti un visi mani viedie padomiņi pierakstīti.

Un, es viņai iemācīju kā:

1) izveidot mapi
2) kā uz turieni pārvietot failus pa vairākiem kopā (viņa tos vilka par vienam un es iekšēji miru uz to skatoties)
3) kā apskatīt failus dažādos izkārtojumos (item/detail/gallery view, etc)
4) kā automātiski sašķirot mapes uz desktopa pēc nosaukuma/tipa/etc.,
5) kā pievienot mapi ar failiem epastam
6) kā apskatīt, cik liels ir faila izmērs
7) kā ieskenēt dokumentu, kurā ir vairāk par vienu lapu (viņai bija jāieskenē 30 lapas un viņa katru skanēja kā atsevišķu dokumentu)
8) kā pārvietoties pa savu datoru (desktops, dokumenti, utt)

Tad viņa atklāja, ka viņai ir arī Ekselis, bet es teicu, ka no tā viņai labāk turēties pa gabalu. Bet pie sevis tomēr prātoju, nez cik ilgs laiks būtu nepieciešams, lai iemācītu viņai kā uztaisīt pivot tabulu :D

Great success neskatoties uz to, ka viņai ir Mac (un vairāk par 80 gadiem), bet es esmu born & bread Windows lietotāja, un, vēljovairāk - viņas programma ir holandiešu valodā, bet es tomēr izfiškoju, kas ir kas.

Vispār, visā visumā un kosmosā, es noteiktu būtu lieliska skolotāja, man patīk un padodas citiem visu ko izskaidrot (it īpaši par visādām tur sistēmām un procesiem, kur es jūtos kā zivs ūdenī), bet es izvēlējos naudu, protams. Jo kā gan savādāk es varētu izklaidēties pasūtot 4 džemperus, no kuriem 3, kuri neizturēs skaistumkonkursu, sūtīt atpakaļ, lai piemestu savu pagali klimata krīzes ugunskuram.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?