polija ([info]polija) rakstīja,
pag, pag - cik mums ilgi ir kovids? pusgadu? TIKAI pusgadu. Ārpus Ķīnas - cik mēnešus? Par kādiem skaitļiem gada griezumā tur vispār vēl var runāt?
Plus izksatās, ka pasākums iespējams JAU ir nāvējošāks par malāriju - pēc Taviem datiem. Pieņemism, ka abos gadījumos mēs nezinām patieso infocēto skaitu..
Plus problēma jau tāda, ka nav zāļu. Vakcīna būtu sūds, bet būtu forši, ka, ja tomeŗ esi to zarazu noķēris un izskatās, ka iet uz slikto pusi (vai arī, pat, ja neizskatās), būtu zāles, kuras vari izdzert un zini, ka vismaz no šī ķepiņas nenoliksi.. Tb, to vīrusu, kas nonīdētu vai neļautu vīrusam vairoties vai kā nu pret vīrusiem tās zāles darbojas (pat pret gripas vīrusu zāles ir, kas ir efektīvas, ja sākumā pagūs šamās sākt dzert).. Arī ar citām piesauktajām slimībām, ar ko šis tiek salīdzināts, ir tas, ka parasti arī gripa, cilvēks saslimst, ātri vien sajūtas slims un ar 40C kkur baigi neiet tomēr tusēt parasti. A šeit laikam ir pietiekami daudz bezsimptomātisko/mazsimptomātisko gadījumu, kas spēj mierīgi aplipināt jebkuru - arī tādus, kuri pēc tam šo šitā toč ķepiņas noliks.
Protams, var jau visma pieiet filosofiski, jo visi reiz mirsi, tie, kuriem tāpat jau ir hroniskas saslimšanas ļoti iespējams tāpat nomirtu ātrāk (ja vien veselais neiekļūst CSN :D ), un vispār - dabiskā atlase.
Vnk problēma ar šo pieeju ir laikam salīdzinoši tomēr lielais mirstības procents tieši vecāku cilvēku vidū, tāpat pietiekami daudz atsevišķu keisu, kur nomirst vai smagi izslimo arī it kā veseli, pietiekami jauni cilvēki, kā arī fakts, ka brīdī, kad tiem visiem smagajiem vajag medicīnisko aprūpi, var sanākt, ka nebūs vairs brīvu/veselu ārstu, kam sniegt pārējo medicīnisko aprūpi (jo citas zarazas jau neviens nav atcēlis), un tad var sākt cilvēki likt nost karotes arī no plīsušiem apendicītiem, u.tml mierīgi ārstējamām lietām.
Patiesībā man vienalga, tas vīruss dabiski, vai mākslīgi radīts, bet ķīnas reakcija ar visa dezinfekciju un totālo lockdownu sākumā man JAU vedina uz domām, ka tur ir pietiekami liels risks aplipit un pietiekami daudz nezināmo, lai ķīna ar savu miljardu iedzīvotāju neriskētu pazaudēt kādu miljonu vai vairāk.
Plus vēl : nu no CSN jau mēģina izvairīties - ierobežojumi, noteikumi, drošāki auto, utt.. Arī pret malāriju - tak ir rekomendācijas un brīdinājumi par profilaktisku zāļu lietošanu, utt. Varbūt tā nav Eiropas problēma jo pagaidām to malārijas odu te nav. Ja/kad būs, tad arī te sāks domāt vairāk kkādus pasākumus. Plus eiropai vairāk naudas, mok izdomās kko ātrāk/labāk..
uj - aizfilosofējos


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?