tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2018-06-22 15:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Runājot par kultūras apropriāciju. Lūk, Kima Kardašjana uztaisa frizūru pēc kādas Āfrikas cilts modes. Kultūras apropriācija!
Savukārt, ja jūs aizbrauktu uz Dominikānas Republiku un spertu soli ārpus sava all-inclusive iežogojuma, jūs apsēstu vietējās sievietes, lai pierunātu sapīt ciešas bizītes, kuras, kā varētu domāt, apropriē gan lokālo frizūru kultūru, gan pie reizes arī ķīniešu kultūru, jo bizes ir tik ciešas, ka acis paliek visnotaļ šauras. Tomēr nē, šajā gadījumā tā nav kultūras apropriācija, bet gan bizness, kas uztur pie dzīvības vietējos!

Nu tad plīz, velciet to līniju, kur beidzas bizness un sākas kultūras apropriācija!

Piemēram, ja es uzliktu galvā amerikas iedzimto ērgļa pakaļas spalvu kroni, OK, apropriācija. Bet ja es uzvelku kājās mokasīnus un pie sienas piekaru ķīnā ražotu sapņu ķērāju un ap roku apsienu ādas siksniņu, kas darināta amerikas iedzimto rotu stilā - es jau apropriēju vai vēl ne?

Vispār, šajā pasaulē paliek dzīvot diezgan grūti, ja nemitīgi jāuztraucas, ka tik neaizvainotu kāda jūtas.

Smieklīgi, bet, starp citu, ja visādi apģērbu zīmoli sāk ražot apģērbu un aksesuārus ar varavīksnēm - tas ir OK vai tomēr LGBT kultūras apropriācija? Man tas izskatās tā - bizness saož, ka šobrīd iecietība un iekļaušanās sit augstu vilni, cilvēki grib parādīt, cik viņi ir atvērti nšit, tad kāpēc gan nedot viņiem iespēju par dažiem simtiem iegādāties rokassomiņu ar izlijušu varavīksni? Bizness nopelna, SJW ir parādījis savu nostāju, savukār ko no tā iegūst LGBT? Tas tāpat kā politiķi cenšas pievilināt vēlētājus piedaloties Praidos. Let's milk the trendy LGBT cow while we can!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neetiski
2018-06-23 00:19 (saite)
Ai, SJW apropirācijas tēma jau sen aizgājusi pa pipelēm, bet oriģināi problēma ir tajā, ka melnajiem nēsāt kornrovus ir geto un vispār - matus vajadzētu taisnot. Respektīvi, nevis kratīt ar, pirkstu rietumniekiem par to ka kaut ko nēsā, bet gan nekratīt tiem, kuri to nēsā oriģināli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2018-06-26 10:44 (saite)
Jā, var būt arī tā.
No malas gan bieži viss izskatās kā mētāšanās no viena grāvja otrā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?