tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-09-23 20:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Valsts Kultūrkapitāla fonda mājas lapā pieejamo informāciju prasītin prasījās iekļūt ekselī, lai pēc tam izbaudītu ekseļa maģiju (nu tur pivot tables, vlookup un tādā garā).

Tātad, pārkopēju ekselī visus VKKF publicētos datus par atbalstītajiem finansētajiem projektiem literatūrā no 2006. līdz 2014. gadam. Tad vēl šai tabulai pievienoju papildus informāciju par literatūras ekspertu komisijas locekļiem attiecīgajā laikaposmā (šī informācija parādās publicētajos gada pārskatos) - tīri tā, lai redzētu, vai pastāv kāda korelācija starp to, kurš sēž komisijā un kura iesniegtie projekti tiek apstiprināti. Un, vispār, kad sagrupē finansējuma saņēmējus, tad top of the pops listē diemžēl parādās korelācija, un kā vēl (gaidiet tabulas).

Bet sāksim ar pašu svaigāko. 2014. gada 20. maijā, gandrīz kā parasti, mainījās literatūras ekspertu komisija un tās sastāvā no konkrētā brīža ir Liāna Langa – komisijas priekšsēdētāja, kā arī šie komisijas locekļi - Lita Silova, Zane Šiliņa, Pauls Daija, Anda Baklāne, Antonija Skopa – Šlāpina, Ieva Kolmane.

Pēc tam, kad biju uztaisījusi pivot tabulu, parādījās, ka 1000 EUR 2014. gadā ir piešķirti Ilmāram Šlāpinam. Jums jāzina arī tas, ka darbu iesniegšana uz tiem literārajiem projektiem ir sadalīta 4. konkursos. Es, protams, cerēju, ka Ilmārs Šlāpins būs iesniedzis darbu uz tiem konkursiem, kur pieteikumu iesniegšanas termiņš ir PIRMS viņa sieva Antonija Skopa-Šlāpina ir kļuvusi par minētās ekspertu komisijas locekli. Bet nē - Ilmāra darbiņš ir atbalstīts 3. konkursa kārtā - tajā, kur pieteikumus pieņem no 2014. gada 28. jūlija līdz 22. augustam (atgādinu - Antonija Šlāpina ekspertu komisijā, kas vērtē iesniegtos pieteikumus, ir kopš 2014. gada 20. maija).

Bet, jūs, protams, varat skriet man virsū ar dakšām un teikt, ka es neko nesaprotu un vispār, to, ka Antonija Šlāpina izgāja no konferenču zāles, kad ekspertu komisija pieņēma lēmumu atbalstīt vai neatbalstīt Ilmāra Šlāpina iesniegto darbu konkursam. Un vispār, kurš gan ar tik mazu summiņu riskētu mest uz sevi sliktu ēniņu.

Bet jūs neuztraucieties, nākamā uz strīpas, lai ierastos uz paklājiņa, ir Gundega Repše.

Visvairāk mani tas viss augstākminētais priecē tāpēc, ka šodien cibā kāda saniknota pazīstama vīrieša sieva nobļāvās, ka es visu traci esmu sacēlusi bez maz tāpēc, ka neesmu tikusi pie siles, jo tad taču es arī zagtu un dotu draugiem. Izskatās, ka mērījusi mani pēc savas mērauklas. Pēc tam gan žigli ieraksts tika paslēpts, bet no Latest posts gan ne - paldies, noderēs manā skrīnšotu kolekcijā. Laikam apķērās, ka pašas dvēselīte īsti nav dimanta trauciņš.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?