tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-08-31 13:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ascendum

Tikai fakti
Tātad, viens no biedrības "Ascendum" projektiem bija vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju", kuras izveidē nepieciešamais cipars bija 70 tūkstoši latu. "Ascendum" rīkoja konkursu par labāko māksliniecisko risinājumu. Komisijā - 7 cilvēki (mansdoms.lv lapā minēts). Tie ir fakti.

Vēl viens fakts ir tāds, ka "Ascendum" valdes priekšsēdētāja ir partijas "Latvijas attīstībai" Jura Pūces sieva. Partija ir izvirzījusi Juri Pūci par premjera kandidātu.

Un vēl pāris fakti, paši interesantākie:

1) viens no partijas "Latvijas attīstībai" lielākajiem ziedotājiem ir Leons Jakrins, SIA "Vincents" valdes priekšsēdētājs;
2) "Ascendum" atbalstītā projekta - vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" tehniskajā izveidē piedalījās SIA "Vincents", kā nekā, māksliniecikā risinājuma uzvarētājs (ko noteica tie 7 Ascendum izvēlētie komisijas locekļi) ir viņu darbinieks.

P.S. Minētajā partijā ir gan SIA "Vincents" juridiskais padomnieks Artūrs Bergholcs, kā arī viens no partijas valdes locekļiem ir Emīls Jakrins - Leona Jakrina, SIA "Vincents" valdes priekšsēdētāja dēls - respektīvi, summa x no "Ascendum" ziedojumiem + pozitīvā publicitāte nonāca "pareizajā" ģimenē.

Nav jau daudzmiljonu pasūtījums, bet tomēr, uz šo var attiecināt populāro "sīkums, bet patīkami". Vincentam ienācās bišku nauda + ļoti pozitīva publicitāte.

P.P.S. Doma papētīt visu par to vitrāžu sīkāk ienāca vienas dokumentālās filmas dēļ, kurā izskanēja vienkāršs teikums - "follow the money". Tur gan sekošana naudai notika saistībā ar megakorporācijām, bet nu principu var izmantot arī uz mazāka mēroga zivīm.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nuka_kola
2014-09-01 10:26 (saite)
interesanti. bet kā pareasti - visiem "nasraķ", kamēr pašu neskar.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?