tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-08-25 20:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Visvairāk man nāk smiekli par to, kā Šlāpins rakstīja Ascendum aizstāvības rakstu (pēc pirmā skandāla ar RE&RE ziedojumu, kura dēļ Ascendum valdes locekles vīram Jurim Pūcem nācās pakāst silto vietu Ekonomikas Ministrijā) - cik viss ir caurspīdīgi, cik cēliem mērķiem nauda tiek izmantota, utt. Bet tas - kādiem mērķiem nauda tiek izmantota - nav īstais jautājums, jo atbilde ir viegli atrodama (Lursoft gada pārskatos). Īstais jautājums ir - kāpēc tieši šie ziedotāji ziedoja biedrībai Ascendum?

Kaut kāda nojausma ir. Skatiet paši.

Ziedotāji un ziedotās summas ir informācija no Ascendum gada pārskatiem, kas pieejami Lursoft datu bāzē. Sagrupēju pēc lielākajām ziedotajām summām. Neiekļāvu anonīmos ziedojumus (kopējā summa pa šiem gadiem ir apmēram 8-9 tūkstoši latu), kā arī ziedojumus, kas bija mazāki par 100 Ls un tādu nebija daudz. Tur kopējā summa varētu būt kādi 300 Ls, nekas daudz. Bet nu jā - Jaunups & Pūce Pūces sievas biedrībai kopš 2011. gada vidus līdz 2013. gada beigām ir savākuši gandrīz pusmiljonu latu no visādiem uzņēmumiem ar šaubīgu reputāciju :D Tagad man būs grūti sagaidīt nākamā gada aprīli, kad būs biedrības pārskats par šajā gadā saņemtajiem ziedojumiem. Domāju, ka varētu būt interesanta lasāmviela.





P.S. Labojums - kļūdījos uzvārdā - jābūt Ščipčinskis (un arī attiecīgi - Ščipčinska). Ā, un tie kursori - tos es kaut kā nepamanīju, kad taisīju printscreen (es te uz Linux čakarējos).


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?