tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-01-04 12:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nitro Circus Live
Nitro Circus skatīšanās monitorā ir uz pusi mazāk stresīga nekā to vērojot klātienē, it īpaši, kad triku piesaka apmēram šādi: "Lūdzu, piecelieties kājās, jo šitas būs reāli traks triks, nekad iepriekš nekur nav rādīts, kas ir izmēģināts vienreiz un cerams, ka visi paliks dzīvi" un ja tādi paziņojumi vakara laikā ir vairāki, tad tādi cilvēki kā es no pasākuma aiziet mazliet sirmāki.
Tāpēc man vislabāk patika tie triki, kas ir vairāk smieklīgi vai forši izskatās, piemēram, kad visi šova dalībnieki viens pēc otra ātri laiž pa rampām un kādā brīdī viņi visi 30 vai pat vairāk ir gaisā vienlaicīgi. Vai arī triks, kur uz nosēdiena rampas ir uzvilkta tā lielā caurspīdīgā bumba (zorb ball), kuru parasti izmanto, lai tajā ielīstu un tad ripotu pa kalnu lejā visu pievemstot, tikai šajā gadījumā uzdevums bija laist lejā pa rampu, uzlidot gaisā un trāpīt zorbbumbas caurumā. Džekam ar riteni tas neizdevās - mazliet pietrūka ātruma, savukārt džeks ar skrituļslidām, publikai par lieliem priekiem, ielocījās iekšā kā tāds zutīts kājiņām pa priekšu.
Šovs ir padomājis arī par skatītāju iesaistīšanu - kādu strēķi pajokojot par to, ka Kanādā jau nevienu tiesā tik ļoti nesūdz kā ASV, diviem karst- (vai varbūt drīzāk aukst-)asinīgiem džekiem, kuri pieteicās par izmēģinājuma trusīšiem un kad šie jau satērpti mx ekipējumā, paziņo, ka viņiem tagad abiem jāsēžas uz moča, kuru vadīs viens no šova trikmeisteriem un viņi taisīs backflip (tāds triks, kur ar moci (vai riteni vai jebko) brauc pa rampu un tad gaisā apmet atmugurisku kūleni. Iedvesmai lielajā monitorā tiek parādīti kādi 4-5 klipi, kur šis triks dažādās pasaules valstīs nav izdevies un ar papildus komentāriem, ko nu kurš ir salauzis, kā arī tos divus džekus pasauc pie moča un saka, ka ja jūs nejauši uztrāpīsiet šeit, šeit un šeit (ātrumpārslēgs, bremzes, moča starta poga), ar jums būs pizģec. Man bija tiešām grūti noticēt, ka šis triks arī reāli tiks pildīts, bet nē, kad mocis nesās augšā pa rampu, tomēr nācās noticēt un kad šie veiksmīgi piezemējās, maizi un izpriecu cienošajai sabiedrības daļai atkal bija ko gavilēt.
Diemžēl, ne visi triki vienmēr izdodas, dalībnieki šad un tad krīt, tikai labi, ka lielākā daļa tomēr pieceļas un aiziet. Kad vakara vadītāji paziņoja, ka ir atradies viens džeks, kurš domā ar moci izpildīt double front flip (divi kūleņi gaisā ar 100kgramīgu moci ar galvu pa priekšu)...Neliela atkāpe - piemēram, atmuguriskais kūlenis ar moci vai riteni vai jebko ir ok; dubultais atmuguriskais kūlenis ar moci - sick in a head, bet tomēr - uzticība tam, ka triks izdosies, pastāv. Tāpēc double front flip izziņošana pat tādai freestyle mx nespeciālistei kā man likās kaut kas absolūti traks. Diemžēl, notika sliktākais - otro kūleni džeks nesagrieza līdz galam un nokrita tā, ka atliek cerēt, ka šovam pēc kāda laika nepievienosies Wheels 2 (Wheels ir viens no šova dalībniekiem, kurš ir ratiņkrēslā un taisa visādus front un back flipus ar to). Vienvārdsakot, viss dirsā, but show must go on, kaut arī vienu uz nestuvēm, mājot abām rokām, ved prom. Tāda nu ir viņu filozofija - visi apzinās, ka kaut kas tāds var notikt, taču ļaudis, kas šos trikus taisa - viņi to ir izvēlējušies un darīs tik vai tā. Kaut vai viens cits freestyle mx braucējs - Kamerons Sinklērs, kurš pirms dažiem gadiem taisot double backflip ar moci krītot pa taisno iekrita komā un tādā pozā, par kuru liekas, ka tādā neviens dzīvs nevar palikt - vai viņš ko mācījās no šī gadījuma - un kā vēl - kad pēc pāris gadiem mēģināja to triku uztaisīt vēlreiz, tad viņam tas sanāca. Nu lūk. Un pēc tam, kad tas double front flip džeks aizkulisēs tiek uzturēts pie dzīvības, tiek pieteikts...guess what...double backflip ar moci - tie, kuriem tas ir izdevies, vairāk to taisīt negrasās, bet, par laimi, ir atradies kāds cits trešais tēvadēls. Teikšu atklāti, es mocījos ar dilemu, iet vai neiet ārā no zāles, jo vēl vienu tik smagu kritienu būtu ļoti grūti pārdzīvot, tomēr paliku uz vietas, jo, kā jau iepriekš minēju, ar atmuguriskajiem kūleņiem ir par kapeiku lielāka tā izdošanās un, paldies dievam, bet tas džeks tomēr sekmīgi piezemējās un ne uz galvas, bet uz moča, visi dzīvi, fū (atvieglojuma, ne nosodījuma fū).
Tomēr, damage was done un - pēc pasākuma beigām dodoties uz izeju, ļaužu sejās bija manāmas pārdomas par dzīvi, but what can you do sometimes, šitie džeki kaulus šad un tad lauž, reizēm iespēlē arī kapā, bet tāpat neviens viņus no tā neatrunās.
Lai beigtu uz pozitīvas nots - Nitro Circus sastāvā ir arī viena bad ass beibe - Jolene van Vugt, kurai ir spīdīga rōzā ķivere, spīdīgs SPĀRKLĪ motokrosa mocis un viņa uztaisīja lielisku back flip uz tā, savukārt vēlāk sēdās pie stūres indīgrōzā spēļu bārbijvāģim, ar kuru nesās kā negudra lejup pa rampu un centās to gaisā sagriezt riņķī ap savu asi, kas gan tā līdz galam īsti neizdevās, bet viņa ātri vien uzleca kājās un ļāvās aplausu vētrai.
Kopumā, nervus stindzinošs pasākums, jo iegadījās tā, ka šajā izrādē bija ļoti daudz vienreizēju un pirmreizēju triku. No regrets.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?