tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2013-09-11 22:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Žīds pēta, kā ietaupīt uz muzejiem un izklaides vietām Amsterdamā, jo klāt ir rudens, lai varētu pavadīt laiku telpās un bagātināt savas iekšas.
Secinājumi:

1)I Amsterdam karti neiesaku - pārāk liela spriedze, lai 1, 2 vai 3 dienu laikā (jo vairāk dienas, jo dārgāka karte) apmeklētu pietiekami daudz muzeju, lai tā atmaksātos. Var, protams, iet uz dārgākajām vietām, bet arī tad - dienas laikā jāpaspēj vismaz uz 4-5.

2) Amsterdam Holland pass jau ir labāka - tās derīguma termiņš ir gads un piedāvājumā ir iespēja iegādāties 2, 5 vai 7 muzeju/izklaižu paša samiksēta mikšļa kartes no pietiekami plašā piedāvājuma (ne tikai Amsterdamā, bet arī Utrehtā, Hāgā un vēl šur tur). Izdevīgākās, manuprāt, ir 5 un 7 muzeju kartes, kas attiecīgi maksā 48 un 68 EUR, kas nozīmē - katrs muzejs/izklaide izmaksā mazliet virs 9 EUR, bet krutākie muzeji un izklaides parasti maksā padsmit EUR. Kā arī - sabiedriskais transports bez maksas, kā arī atlaižu karte, ko izmantot, ja gribas apmeklēt vēl kādus muzejus. Un, saistībā ar piedāvājumu, riktīgi labā atrakcija man likās iespēja iekļaut mikslī Pubcrawl, kas nozīmē 2 h laikā piemesties bezjēgā, jo viss sākas ar to, ka ierodies satikšanās punktā-bārā, kur vari dabūt šņabi neierobežotā vairumā un pēc tam apmeklē vēl 5 barčikus. Vēlreiz uzsveru - 2h laikā.

3) Un trešais variants ir Museumkaart - derīga gadu, ieeja muzejos daudz zemāka ar šo karti (~400 visā Nīderlandē) - 5 EUR, maksā 50 EUR. Vienīgais mīnuss, ka piedāvājumā kā reiz ir par pāris muzejiem, kas mani interesē, mazāk nekā Amsterdam Holland pass. Izdevīga, ja dzīvo kādu mēnesi vai ilgāk un gribas klīst pa muzejiem.

Upd. Ha, bet tomēr Museumkaart bija catch - iegādājoties šo karti par 50 EUR tik un tā sanāks maksāt 5 EUR par katru apmeklēto muzeju. Tātad, jāapmeklē kādi 11 muzeji, kuros standarta ieejas maksa ir ne mazāka par 10 EUR.



Resursi:
I Amsterdam Card: http://www.iamsterdam.com/en-GB/experience/deals/i-amsterdam-city-card
Amsterdam Holland Pass: http://www.hollandpass.com/index.php
Museumkaart: www.museumkaart.nl


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?