Phu Quoc 5 |
[Dec. 26th, 2016|01:37 pm] |
Mēs laikam drīz pielāgosimies vietējo ritmam, tas ka ceļos 7 vairs pat nav jaunums, šodien piecēlos 6, vakar man vajadzēja braukt snorkelēt, kas izvērtās brīnišķīga mazā ceļojumā ar kuģīti uz salas ziemeļiem, kur 2 h vienkārši guli ūdenī ar acīm vaļā, tāds meditatīvs stāvoklis, kas ir atrauts no realitātes, jo kkādā ziņā nereāls, jo vai nu ik pa laikam tikpat slinki papeld garām bird fish, kas ir izkrāsojusies, kā tāda eglīšu lampiņu virtene spīdīgām neondzeltenām spurām un kobaltzilu asti, vai iepeldi tik siltā peļķītē, kur saules stari ātri izcep nemanot Tev kājas, tad ieraugi lielāko jūras ezi, kas kā izrādās man rāda nevis aci bet ānusiņu, kad izmeta man pēc tam Mango Bay bārā, kur pirmoreiz kopš esam šeit, kā ieraudzīju baltvīna glāzi, tā gandrīz ceļi ļima no sajūsmas, kaut arī alko patērējam ārkārtīgi maz, pārsvarā 1-2 aliņi vakarā, un migā iekšā, lai no rīta trauktos jau 7 uz vietējo tirgu, pēc visāda veida gliemežiem un moluskiem, lai varētu beidzot uztaisīt to zsv. grill partiju. Tā kā beidzot Bảo nebija jāasistē pendžu bariņš ar skūteriem, tad nesāmies ar viņa mocīti nepārvaramā ātrumā, tirgū pàrsvarā ir tikai jūras produkti un dārzeņi, tik mazliet cūku astes un ausis karājas. Neiztikām arī bez krabjiem, bet atbraucot mājās Bà Hai visu noinspicēja un pateica ka krabji jāvāra tūliņ, momentā nomazgājām, atrāvām alu un 3 min viss bija gatavs pasniegts ar vienkāršu bet precīzu mērcīti - sāls, melnie pipari un Laima sula, es biju gatava jau 9 no rīta dzert alu un ēst krabjus, bet izdomājām sagaidīt lenču, par ko viņi iesmēja, ka pat mums var iemānīt lenču, nākamais šodien grils ar atoņkājiem, clamiem, lielajiem un mazajiem, blody snails, san žakiem, un kkas vēl tur mums bija, bet par to vēlāk, kad būsim tikpat pieēdušies, kā jūs štovētus kāpostus. Priekā!
Posted via Journaler. |
|
|