Man pašai savas cigaretes -

About  

Previous Entry 1. Jun 2014 @ 12:48 Next Entry
nesaprotu - kā tiks arhivēta mūsdienu rakstnieku u.c. ļaužu dzīve? un kā to pētīs? piemēram, ja nu kāds gribēs pēc gadiem 50 izdot Bargā korespondenci un dienasgrāmatas?
(Un Tu?)
[User Picture Icon]
From:[info]martcore
Date: 1. Jūnijs 2014 - 13:05
(Link)
mediju klipings, sociālie tīkli, instagrams
[User Picture Icon]
From:[info]jff
Date: 1. Jūnijs 2014 - 13:26
(Link)
Esi samērā drošs, ka pēc 50 gadiem vēl būs feisbuks un instagrams, kurā varēs ieiet un paskatīties sen zudušu cilvēku sarakstes? Ieskaitot privātos mesidžus? Un ieiet gugles arhīvos, lai apskatītos vēstules, un lmt arhīvos, lai apskatītos īsziņas, un whatsapp, un irc, un skype, un vēlvisādos arhīvos?

Nākotnes vēsturniekiem jau iestājoties augstskolā prasīs uzrādīt melno jostu hakerismā :D
[User Picture Icon]
From:[info]apriori
Date: 1. Jūnijs 2014 - 13:35
(Link)
Es ari par to pedeja laika domaju, man tas liekas drusku depresiivi
From:[info]fedrs
Date: 1. Jūnijs 2014 - 13:50
(Link)
Cits nekas neatliks, kā pētīt tos, kuri arhivē savu cibu.
Ak, vai!
[User Picture Icon]
From:[info]meness_berns
Date: 1. Jūnijs 2014 - 14:05
(Link)
Man šoziem bija vairāku stundu gara ļoti interesanta saruna par šo ar Stokholmas karaliskās bibliotēkas Krēsliņu. Lai saprastu konktekstu - sākās ar to, ka viņš parādīja kaut kādus 19.gadsmita Tērbatas universitātes studentu ēdienkaršu dokumentus, norādot, ka normāli pēdējos gadsimtus šķita arhivēt visu, kas vien pasaulē tapis.

Īsais rezumē - neviens neko pasaulē nav izdomājis. Esot doma, ka varētu ES līmenī ieguldīt publiskas naudas miljardus kaut kādā alternatīvā gūglā, kas kalpotu tikai bibliotēku, t.i. sabiedrības interesēm.
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 1. Jūnijs 2014 - 14:59
(Link)
Gluži tāpat kā šodien - pētīs to, ko kāda mantinieki aizstiepuši uz Akadēmisko bibliotēku, tipa autora privāto arhīvu. Aber ja mantinieki neaiznesīs, tad neviens par tādu Bargo pēc 50 gadiem nezinās (gluži tāpat, kā mēs nezinām dižā dzejnieka/literāta Kristapa Ontužāna likteņgaitas pirms 50 gadiem). Bet dzīve ritēs savu gaitu, kā līdz šim.
From:[info]ex_silentio
Date: 1. Jūnijs 2014 - 15:09
(Link)
Varēs vērsties pie ASV federālajām iestādēm, kam būs visa info palete no finansēm līdz psiholoģiskajam portretam un no Visa ko esi sarakstījis mailus un rupjos komentārus ieskaitot, līdz tam ko esi runājis pa tālruni, novērošanas kameru ierakstiem un tml...
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 1. Jūnijs 2014 - 18:38
(Link)
ok. nomierināji. :)
[User Picture Icon]
From:[info]virginia_rabbit
Date: 1. Jūnijs 2014 - 15:55
(Link)
Vajag jau laicīgi uzsēsties uz astes kādam tādam Bargajam un rūpīgi visu pieseivot, pirms viņš paliek zem actiņas. Tad visu materiālu nodot bērniem, un viņi tad varēs to pārdot izsolē.
[User Picture Icon]
From:[info]_re_
Date: 2. Jūnijs 2014 - 22:38
(Link)
tai pat laikā interesanti, ka arhīviem tik netveramā personiskā informācija tieši te un tagad ir daudz plašāk pieejama 'neiesaistītajām' personām, ja vien autors ir sociālvides aktīvs. nebūtu taču iedomājams, ka es zinātu ko par ievērojamo laikabiedru ikdienas gaitām, domām vai jūtām pērnajā gadsimtā.
(Un Tu?)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba