Kāds rakstīja,
Es nesaku, ka ir robeža dzīvnieka attīstības pakāpes dēļ, bet ka būtu jācenšas izvairīties no nogalināšanas, cik tas ir praktiski iespējams. Odiem nav paveicies, bet ir arī mazāki organismi, kuru iznīcināšanu mēs pat nepamanām, tāpēc īsti nevaram būt par to atbildīgi. Jo mazāki izmēri, jo vairāk tas līdzinās nullei un nav apspriešanas vērts.
Un, protams, ka ir robeža starp nepieciešamu nogalināšanu un nežēlīgu nogalināšanu, kura medībās tiek pārkāpta un būtu aizliedzama.
Tas Lūsis noteikti bija jau paēdis, turklāt instinktīva nogalināšana mazāk attīstītām sugām ir ļoti praktiska un nepieciešama, bet cilvēkiem instinktu aizvieto saprāta esamība, kas nedod nekādu attaisnojumu tādām sportiskām izklaidēm, tāpēc jau arī ir citi sporta veidi, kuros trennēt savas mednieka vai aizstāvēšanās fiziskās prasmes.
Kas attiecas uz to medību gaļu, es jau nesaku, ka tāda tirdzniecība nepastāv. Droši vien varētu iegādāties delfīnu, vaļu vai ziloņu gaļu, ja ļoti sagribētos un finanses atļautu, bet nafig tas ir vajadzīgs. Tāpat izmantot kažokādas ir pilnībā nepieļaujami, kopš ir iespējams iegūt mākslīgus materiālus, ar ko apsegties.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?