Kāds rakstīja,
"Vai tas, ka cilvēks gūst baudu no tā, ka nogalina, ir kaut kas slikts?
Un ja tas patiešām ir slikti, tad varbūt var precīzi pamatot, kāpēc tas ir tik ļoti slikti." principā jau nekas nav ne slikts ne labs pats par sevi, pastāv tikai MANAI sugai izdzīvot palīdzošais un apdraudošais (vai baudu sagādājošais un ciešanas izraisošais), tāpēc gluži saprotami, ja kāds nogalina neloģisku tīri egoistisku iemeslu dēļ, viņš ir klasificējams kā slikts un no sabiedrības izslēdzams. Tas tā tīri tehniski, patiesībā es domāju, ka ir arī citi faktori, kāpēc nogalināt ir slikti, kaut vai tas, ka tāda tieksme dabā nav izplatīta - dzīvnieki nenogalina prieka pēc kā daudzkārt dzirdēts.

"Par šādām fermām es pārāk nediskutēšu, jo tās nav medības, bet vienkārši nogalināšana." Tas labi, kaut gan nesaprotu kā tas iet kopā ar visu tavu viedokli, ka nogalināt ir forši un tā.

"pēc Tevis teiktā sanāk, ka atrašanās sugu piramīdā zemākā līmenī dod mazākas tiesības dzīvot. Jo tuvāk pirmadīdā ir kāda cita sugas klase, jo nežēlīgāk ir to nogalināt?" ne gluži, tāpēc arī nesaskatu jēgu veģitārā dzīves veidā, tāpēc arī teicu, ka NESĀKŠU par to tēmu, vienkārši pieminēju to, kā populāru tēzi šādās debatēs. Un tas patiesībā bija tavs arguments, es jau tieši to pielīdzināju augu nogalināšanai, tā kā nejaucies.

Par kādu pirmo izteikumu ir runa?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?