Kāds rakstīja,
Man ir ne mazāk smieklīgi tavi pretargumenti, patiesībā smējos tik skaļi, ka man apvaicājās no blakus istabas, kādu filmu es skatos.
Interesanti, kāda tad būtu tā megaatšķirība starp žēlsirdības un līdzjūtības terminiem, ko esmu tik vieglprātīgi saputrojusi. Vai tas būtu jāsaprot, ka tu nedaudz jūti līdzi medījumu upuriem (attiecīgi savai skalai), bet tevī nav žēlsirdības.. vienalga, neredzu atšķirību.
Un ja dzīvnieks tiek izdzīts no bara vai efekts nav līdzvērtīgs ar situāciju, kad bars vienkārši aiziet projām, atstājot viņu vienu? Nedomāju, ka būtu īpašs pamats uztraukties, ka cilvēku vidū, šāda rīcība nav novērojama, jo pārošanās ar šādiem indivīdiem vai to starpā tomēr ir relatīvi niecīga. Populārākās pārmantojamās slimības ir vēzis un cukura diabēts, cik es zinu, bet no abām kaitēm mirst lielākoties vēlu, ārstē vai neārstē, kad slimnieki jau ir paspējuši sevi reproducēt.
"Par to, ka dzīvnieki dalītos ar barību pārāk nav dzirdēts. Bet nu šeit protams ir arī termina interpretācija. Parasti barā vienmēr kāds stāv uz vakts, bet tā ir izdzīvošanas kooperēšanās instinkts. Tusējot barā reizēm ir lielākas iespējas izdzīvot. Bet nu šī teksta attiecību uz topiku, gan neredzu."
Dalās! Ja kāds mirst badā, otrs atdod savu ēdienu, tā es lasīju par putniem, tam noteikti ir atrodami pierādījumi jebkurā bioloģijas rokasgrāmatā. Un ne tikai stāv uz vakts kādā konkrētā barā, bet ziņo citiem bariem arī. Tas ka ir žēl citus, ir sugu izdzīvošanas pamatā un tāpēc es uztraucos par tādām lietām kā medības, nevajadzīgu iemeslu dēļ. Patiesībā tu pats vēl neesi argumentējis, kapēc, izņemot prieka pēc, tev tas ir vajadzīgs. Tev nepietiek ar to lielo piedāvājuma klāstu, kas jau ir nogalināts? un tu neesi iedomājies medības aizstāt ar peintbolu?
Lamatas un naži arī ir cilvēka prāta radīti instrumenti, un es to pieminēju, nevis lai tu uzskaitītu visus iespējamos ieročus, bet lai vērstu uzmanību, ka tas nav nekāds pārspēks.

"kur ir teikts, ka ar tīģera ādu nevarētu greznoties? Jebkura ekskluzīva greznumlieta prasa upurus."
Tam būtu jābūt kaut kur rakstītam? tas ka izvarot ir slikti arī ir saprotams, bez atsaucēm uz tekstu vai kādu konkrētu runu.
Un atzīmējot, ka sist un sacensties ir dažādas lietas, tu pats lieliski pierādīji, ka medībām nav sakara ar sportu, jo sports ir par sacensties un medības nē.

"Cilvēka būtība ir egoisms. Tas cik daudz, tas katram piemīt jau ir cits jautājums. Ja būtu jāizvēlas glābt savu dzīvību vai kāda nepazīstama cilvēka dzīvību, tad noteikti vairākums glābtu savu dzīvību."
Jā, vispirms egoisms, bet pēc tam citi. Egoismam nebūtu nekādas jēgas, ja nebūtu apkārtējie, uz ko to realizēt. Es jau arī nesaku, ka ja tev mežā uzbruktu lūsis, vispirms vajadzētu domāt par viņu nevis mesties to nogalināt.





(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?