x_girl_y ([info]x_girl_y) rakstīja,
Nē nu par tādiem "gudrīšiem" es vispār nerunāju. Tie, kas neko nevēlas un negrib iemācīties , vispār nesaprotu, ko viņi tajās augstskolās dara. Vieglāk diplomu ir nopirkt nekā tos gadus blandīties pa augstskolu neko nedarot. Un starp citu, jā, ekonomistu mums ir pa pilno, pārprodukcija, bet tajā pašā laikā reālu speciālistu ekonomistu analītiķu un specializētu cilvēku, kas to lietu tik tiešām izprot un spēj sakārtot, nav. Visi apstājies pie mazumiņa, lai būtu diploms diploma pēc, nevis vēlas reālu izglītību un zināšanas. Tur jau ir vainīga cilvēku pašu attieksme nevis izglītības kvalitāte. Tas, kurš neko negrib, neko arī neiemācīsies.

Bet arī amatos var iegūt augstāko izglītību, vai vismaz profesionālo. Pati mācos amatu un kustināt rokas arīdzan protu un uz augstāko izglītību arī tiecos.

Te jau būtu jārunā par cilvēku attieksmes problēmām, nevis izglītības kvalitāti un drīzāk jādomā par stingrākiem kritērijiem, pārbaudījumiem, kam īsti to diplomu maz vispār drīkst dot un kam ne. Nevis tagad ņemam un slēdzam pusi izglītības iestāžu. Pasniedzējus ņemam nost - nevajag. Studentiem redz tagad studiju laikā vispār nevajadzētu strādāt. Ņemam nost arī stipendijas. Un tad lūk rezultāts - ja tu gribi izglītoties tad reāli par ko dzīvot tev nebūs. Un tad jau problēmas atkrīt. neviens negribēs un neizglītosies. Arī amatus neapgūs (jo tas jau arī ir par valsts budžetu). Un galu galā es nezinu kādu spožu nākotni tas mums sola.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?