Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2007-02-19 17:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ienāca prātā savdabīga doma: ka pateicoties krievu filmai par Štirlicu es praktiski varu nosaukt visu fašistisko ģenerālštābu, pat tādus sīkus gariņus kā Martins Bormans ieskaitot, toties absolūti nezinu gandrīz nevienu padomju armijas vadības pārstāvi - nu tur Staļinu, Žukovu, Rokosovski un vēl superizlūku Rihardu Zorgi, tas arī viss. tipa, kura puse tad te tiek glorificēta?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2007-02-19 17:58 (saite)
Labs novērojums, btw.

Mok viens no iemesliem ir tas, ka 2.PK vēsture padomju pusē tika nemitīgi pārrakstīta, kamēr vācu puses vēsture palika relatīvi nemainīga. Tā paša Žukova loma mainījās, pēc kara viņš bija Ze Men, pēc tam krita nežēlastībā, bet tam atkal tika "reabilitēts", utt. Vai arī, no dziļas bērnības atceros dokumentālo filmu par pulkveža (?) L.I.Brežņeva diženo ieguldījumu padomju uzvaras kaldināšanā, taču vairs ne reizi man nav nācies dzirdēt šādus apgalvojumus ;) Utt.

(Atbildēt uz šo)


[info]capslock
2007-02-19 21:19 (saite)
Bormans - sīks gariņš? Pēc vairākām versijām tieši Bormans bija tāds kā pelēkais kardināls visā 3ajā reihā, nu vismaz pēdējos pāris reiha gadus... Vot visādi tur Kaltenbrunneri un Milleri - vot tie toč bija sīkie gariņi, Himlera rokaspuiši un nekas ar īpaši vairāk.
Bet vispār - jā, fakts uz sejas, es bērnībā pat uzsāku reiha hierarhijas koka zīmēšanu :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-02-19 21:21 (saite)
jā, es Milleru tomēr pamanījos sajaukt ar Bormanu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?