Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-05-06 00:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cognescienti vs Intelligencia
Lūk, kas man liekas interesanti. Ka viskreatīvāk sava žurnāla ierakstus veido cilvēki ar eksaktu zināšanu pieredzi. Tas ir fiziķi, ķīmiķi, arhitekti. Nevis keramiķi, tēlnieki vai, pasarg'dies, dzejnieki. Ņifiga! Līderi, starp citu, ir programmisti un vebdizaineri.

Pēc idejas vajadzētu būt tā, ka šie paši "eksaktie" rakstītāji veido savu tekstu stingri sakārtotu un domas izvieto stingrās ķīmisko savienojumu ķēdītēs, kurās katrs posms apstiprina nākamo. Izrādās, ka viņi paļaujās uz intuīciju daudz vairāk nekā "humanitārie" (pie kuriem droši pieskaitu arī sevi) un viņiem ir nesalīdzināmi lieliskāka humora izjūta tieši rakstot.

Piemērs? Kaut vai šāds (matemātiķe, mācās Oksfordā) - raksta ļoti jauki un sirsnīgi.

Protams, ir daļa koderu etc, kas ir XTC paaudze un visam dirš virsū. Tikpat liels koeficients varētu būt arī liriskajiem prātvēderiem.

Es mēģinu saprast, kas pārstāv šo mazo starpslānīti pie mums (teiksim Laacz, bet tas nav īsti tas).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]grrr
2005-05-06 16:39 (saite)
Varbūt:

1) tomēr žurnāli (pie mums īpaši) vēl nav tāds masu pasākums, līdz ar to viņos procentuāli vebdizaineru un programmētāju varētu būt dabiskā kārtā vairāk nekā, ņemot vērā šanses uzgrūsties LJ, ieinteresēties, un uzturēt savu;

2) uzprasās doma, ka keramiķiem, tēlniekiem un dzejniekiem, kas ir profesionāļi mākslas nozarē: a) viņu darbs ir iztikas avots, līdz ar to viņi nepostē še savu kreatīvo tāpat kā programmētāji LJ nepostē savas programmas; b) ne-rakstnieki savu kreatīvo izliek savā profesionālajā nozarē.

Un galu galā, ir gana diskutēts par to ka gan programmētāji, gan vebdizaineri ir vismaz daļēji radošas profesijas. Lietišķi dekoratīvie tā teikt.

Par laaczu neizteikšos. :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?