Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-05-01 16:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
2 filmas
Noskatījies un gatavs esmu atreferēt 2 filmas: "Harry Potter And Uzņik Kabana", kā arī "Sin City" (un pārstājiet griezt zobus!).

 
   "Sin City" ir megaprojekts. Rodrigess + brāļi Vainšteini + korišs Tarantīno + vesela superaktieru plejāde (Rurks, Villiss, Elaidža Vuds, Medsens, utt) + viss pēc Frenka Millera komiksu motīviem (tas nozīmē, ka par sižetu var aizmirst). Žanrs... Es ilgi domāju, kā lai to labāk nosauc un nāca pie sekojoša slēdziena.
    Teiksim, izjūtu ziņā "Kill Bill" ir vardarbības funk / disco. Tāds stilīgais. Bet "Sin City" ir radikāls vardarbības tehno, vardarbības reivs. Hipnotisks, vienā ritmā, bez sižeta, ar tādu nepārtrauktu monotonu vēstījumu fonā. Šis vairs nav action. Žanrs saucas: violence. Un tikai tā. "Natural Born Killers" vai "Reservoir Dogs" pēc tam tiek likts vienā plauktā ar "Nu Pogoģi".
    Protams, ka visur viss ir aizlijis ar asinīm. Tikai aizmirsu piebilst, ka filma jau ir melnbalta :) Šī kombinācija kopā strādā vienkārši ģeniāli. Pilnīgi cita estētika, nekā ar kečupa dekalitriem. Tāpēc es "Sin City" uzskatu nevis par revolūciju žanrā, bet par pavisam kaut ko jaunu.
     Sižeta, kā jau teicu nav (tobiš ir, bet ielien trīs rindkopās). Ar humoru ir tā, ka skaidri zinu - tās vietas, kurās es smējos, ir skaidri sacerējis Tarantīno. Pārdzīvojumu nekādu nebūs: komiksa estētika ir ievērota katrā kadrā, katrā frāzē. Galvenie varoņi ir neskaidri atpazīstami (teiksim Marvs jau ir tīrs Hellbojs). Patika ļoti.

    Tad vēl "Kabāna gūsteknis" (a labs variants pornindustrijai būtu - Harijs Poters Un Kaukāza Gūstekne). Redzēju īstu zirgērgli!!! Tas ir viss, ko varu pateikt. Nu un Hermionei vēl aizvien nav briedums iestājies, skatīties nav uz ko. Toties, kā padzirdēju, spēlē ar zirgērgli varot lidot veselas četras reizes! Gribu lidināties ar zirgērgli.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?