Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-04-06 03:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
7 dziesmas, kuras man patīk spēlēt virtuvē


1. Ministry "So What?"
Jau no 18 gadu vecuma man nepatīk industrial & gothic, es sev esmu atmetis šīs divas lietas. Izņēmums var būt ļoti agrīnais un faktiski avangardiskais industrial kā Einsturzende Neubauten vai Throbbing Gristle. Tomēr vienīgā Ministry dziesma, kas man patīk, ir sasodīti labs mēģinājums lauciņā industrial dub. Nu, pilnīgi hipnotiska dziesma.

2. Sex Pistols "I'm A Lazy Sod" Te ir neliela priekšvēsture. Gadās dažreiz tā, ka kaut kāda idiotiska melodija iesēžas galvā un nelien laukā: teiksim,man šodien galvā skan Rajeckas hīts "Ikreiz kad tu man blakus ej ir svētku diena" vai kā tā. Žanra klasika ir Roberta (otrais cilvēks, ar kuru esmu spēlējis kopā, izmests no "Auroras" par dzeršanu)fenomenālais gabals "Uz manas ielas nav ne sūda", atrodams kādā no "Odekoloniem". Par laimi to ir nomainījis vēl apoloģētiskākais "Gaidi mani dienas saulainajā pusē" :) Tad, lūk, viss ārstējas ar "I'm A Lazy Sod".

3. Jesus & Mary Chain "The Hardest Walk" Šis ieraksts ("Psychocandy") man ir totāls fetišs, un mēs taču kādreiz vēl uztaisījām kaveru "Taste The Floor". Bet, ja man būtu "uz vientuļo salu" jāizvēlas Velvet Andergraunds vai J&MC, tad es neskatoties izvēlētos pēdējos. Saka, ka viņu ģenialitāte izpaužas fiškā, ka viņi ir ievilkuši ģitāras fūžus popsņā. Un nevienam neienāk prātā, cik viņi ir ģeniālas dziesmas sarakstījuši.


4. Violent Femmes "Kiss Off".
Amerikas mūzikas superklasika - Eiropā giču mācās spēlēt ar zināmo Black Sabbath rifu, Amerikā - ar "Blister In The Sun". Grupas storijs sekojošs: viens kristietis sastapa divus narkomānus un domāja, kā viņus atpestīt. Pēc gada viņi jau visi bija kristieši un narkomāni. For my heartaches, headaches, family and everything, everything, everything.

5. Jumprava "Nakts" Bija periods, kad viņi tiešām rakstīja lieliskas dziesmas (tas saistās ar to "pazaudēto albumu", kura lenta man pašam ir kaut kur pazudusi, bet tur bez šī bija daudzi citi superhīti - Kareivis, Var-Nevar, Es Neesmu Dzimis Varonis pat Metro Nav Draugs tur skaitījās iekšā).

6. Sebadoh "Homemade" Ja visi mūziķi varētu balsot vienā milzīgā pollā, kas ir bijis visietekmīgākais viņu mūzikā, tad esmu pārliecināts, ka uzvarētu Nick Drake "5 Leaves Left". Nu, jā, tas skaitās galvenais tāds ieraksts. Arī Lū Bārlovs (on že "Sebadoh") saka: Niks Dreiks. Mani personiski Dreiks ne ar ko nepavelk, bet "Bubble & Scrape" plate pavelk un kā vēl! Un vēl jau es dažreiz uzspēlēju sev gan "Soul And Fire", gan "Cliche", gan "(I think) i love you" (pēdējai dziesmai ir fantastisks nosaukums, vai ne?!)

7. Robin Hitchcock "Vibrating" Pirms "Pavement" triumfa gājiena Robins Hičkoks bija mūziķis numurviens amerikāņu koledžās, tipa 80-o gadu beigās. Viņš arī slavens ar daudziem citiem talantiem (kā gleznotājs, tēlnieks un šķiet arī arhitekts). Tik perfekts popdziesmu autors, ka uzreiz rodas atbilde, kāpēc, teiksim, tāds Toms Petijs tā arī nespēj saprast, kā uzrakstīt labu dziesmu.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?