Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
1. Tas nav aptuveni 200K€. Tā tas ir tikai pēc Krievijas oficiālā kursa 1:65. Pēc šī kursa nopirkt valūtu Krievijā oficiāli nevar (šobrīd līdz septembrim). Melnajā tirgū savukārt kurss svārstās aptuveni 1:150-200, kas dod max kaut kur 75K€, bet var būt arī kkur 40K€.

To atspoguļo arī tas, ka nemainot rubļus uz eiro, bet dzīvojot rubļos, cenas dēļ inflācijas un importa aizliegumiem uz ļoti daudz ko ir super cēlušās. Citiem vārdiem, tās atspoguļo reālo melnā tirgus kursu. Piemēram, par tiem pašiem 12 mln rub tu šobrīd vari Krievijā nopirkt jaunu auto Land Rover Discovery. Vai viņš reāli maksā 200K€? Nē. Rīgā tu viņu vari no salona nopirkt par tiem pašiem 50K€. Runa, protams, nav tikai par luksusu un ne tikai par auto. Dzīvojamo platību cenas, utt.

2. Pat šie 12mln ļoti atšķiras atkarībā no kritušā karavīra reģiona. Par kritušo no Maskavas varbūt arī izmaksā 12mln rub, bet par kritušo no Burjatijas - 4x mazāk.

3. Krievija kopš paša kara sākuma ļoti slēpj savu kritošo reālos skaitļus. Tas ietver arī to, ka kritušie tiek bieži uzskaitīti kā bezvēsts pazuduši (MIA nevis KIA). Par to bija daudz sižetu vēl martā, ka Krievija nesavāc savus kritušos. Kompensācijas līdz ar to netiek maksātas.

4. Pats galvenais -- kompensācijas jau nav liela motivācija tam, kuru nošaus. Jā, viņa radinieki kaut ko dabūs (pie augšminētajiem nosacījumiem, ka viņš tiek atzīts par kritušu, utt). Bet tie, kas gribēja riskēt ar savu dzīvību naudas dēļ jau sen ir armijā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?