Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2017-04-18 21:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par dotu un naudu
atvainojos, ka vēlreiz par tēmu, kuru neviens nesaprot, proti, pat nevis par to, ka 2020.g. kibersporta prognozējamais apgrozījums sasniegs miljardu zaļo gadā (kaut kāda pesimistiska prognoze, manuprāt), bet par vienu šo konkrēto disciplīnu, kas vairāku iemeslu dēļ ir bezmaz andergraunds.

senjor kautski, ieklausieties. lūk, kādus pārmetumus es dzirdu no dotas esošās monetārās politikas kritiķiem. deviņi miljoni par uzvaru pasaules čempionātā the international nav adekvāts atalgojums uzvarētājam (ko nozīmē, nav adekvāts? adekvātas nav krievijas futbola vai hokeja līgas, kurās klubi ik pa laikam zaudē bezmaz pamatkapitālus, pēc kā ir jāraksta žēlabainas vēstules valsts prezidentam. dotā neviens neko nezaudē, visiem ir labi?!). nauda sabeigs šo spēli (ar domu, nauda samaitās spēlētājus? ja samaitās, tad viņi vairāk to nepelnīs. nauda ir samaitājusi krištianu ronaldu kā fudbolizdu? a uz viņa tur odekoloniem ar truseļiem, vai ko viņš tur ražo, nu, lai taču cilvēks izpaužas, visiem samērā ne pārāk interesanti). tas neesot normāli, ka cilvēks iegulda simts miljonus vienā komandā (tas par ališeru usmanovu, kuram, cik saprotu, iespējams, šobrīd ir savas finansiālās kustības, grūžot naudu pa dažādām kabatām, taču tāds turnīrs kā epicentrs ir jūtami mēģinājums aizsist sev vietu paradīzē)

tātad naudas dotā ir pārāk daudz. tas ir burbulis, kas drīz pārsprāgs!
nē, čuvaki, iespējamās naudas dotā šobrīd nav vispār. par to ir jāpateicas kompānijai valve, kuriem pieder gan dota, gan tāda lieta, kā steam. tie, kas spēlē elektriskās spēlēs aptuveni saprot, kas ir stīms. un valve ir viena no vissavādākajām un īpatnējākajām kompānijām pasaulē, kas droši pasaka "piķis mums jau ir, čo, jā, ļoti daudz, un mums uz to ir pohuj. mūsu galvenā vērtība ir savu darbinieku laiks, etc". viņi nevēlas cīnīties par peļņu. tas ir, viņi to nenovēršami nopelnīs, bet kā jau izteicos iepriekš...

mēs varam saskaitīt kaut kādu bilanci valves organizētajos dotas galvenajos turnīros un internešanalā. blakusinvestori? nulle. pamatreklāmdevēji? nulle. televīzijas tiesības? nulle... nosacīti konkurējošie league of legends īpašnieki riot games piesaista kokakolu un pārējo, bet viņi nebūt nevelk šādus sākumā šķietami milzīgus praizpūlus, kas patiesībā nebūt nav tik ļoti milzīgi, ja paņemt kādu dotas zvaigznes vidējo ienākumu gadā.

kas īsti ir šī mitoloģiskā nauda disciplīnā? valves merčandaizs plus kaut kādi sākotnējie līgumi ar komandām vai atsevišķiem spēlētājiem, tur, teiksim, enerģētisko dzērienu ražotāji, kas cenšas pārdod tieši mērķauditorijai, kaut kāds letālā gala hārdvērs ar krēsliem un austiņām, kas cenšas to pašu, pagaidām diezgan uzmanīgi. taču, ja panestos attiecības ar pašu centrālo bāzi, cipari sāktu iet no dibena varavīksnēs. tādēļ es tuvāko gadu laikā prognozēju vai nu dotas pārdošanu trešajām personām, vai arī kaut kādas neatkarīgas valves apakšstruktūras izveidošanu. no sērijas "a ja vēl viņiem nopietni vajadzētu naudu..."

var pirkt par miljardu. kā tviču.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?