Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-01-16 14:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kino
tikai labs un kļovs kino!

the imitation game - vēlreiz pēc tinker tailor soldier spy metodes britu kino par svarīgo by skandināvu režisors un benedikts kamberbečs, alana tūringa biogrāfija kā spiegu trilleris. nesalīdzināmi interesantāka un aizraujošāka par stīvena hokinga ilustrēto vikipēdiju. vietām mortens taildums bišķiņ šauj pār strīpu sīpolu mizošanas mākslā (epizode ar viena no kriptogrāfiem ģimenes locekļa bojāeju),vietām tieši otrādāk, piemēram, nezinātājam no kadriem ar kaut kur desojošo tūringu nekļūst skaidrs, ka programmēšanas tēvam ir bijušas olimpiskā maratonista iespējas. vai arī sākuma epizode, kurā viņš ņemas uz grīdas ar cianīdu, te daudzi būtu neizturējuši un izstāstījuši par varoņa aizrautību ar sniegbaltītes likteni. bonusā - kaut kas ir beidzot izdarīts ar kīras naitlijas ilkņiem, vairs nevar jokot par triku un feijerverku veikalu "un kur tad ir brilles ar ūsām".

kaguya-hime no monogotari - pēdējais varoņdarbs no gibli studijas - totāls awwwwwww un pure love vispār par princesi, kas izkāpa no bambusa koka, masthev.
neesmu redzējis hero 6, bet animācijas oskaru esmu gatavs atdot mijazaki vecākajam partnerim direktoru padomē jau šobrīd.

vēlreiz skatījos brīnišķīgo maps to the stars, kastaņedas policista no beverlīhilzas brūsa vāgnera maigi izsakoties metatekstam ar vienu reizi nekādi nepietiek. otrajā, kad jau vairs tik ļoti nebliež pa galvu kronenberga violence, patiešām krīt acīs, ka tā ir nevis satīra par holivudu (vāgnera izpratnē tās ir bezmaz autobiogrāfiskas atmiņas par 50-jiem gadiem, kad viņš strādāja losandželosā par elitāru taksometru šoferi), bet filma par fantomiem un aktieru pārejošo non-existent stāvokli. neteiktu, ka linčs kā tuvākais vāgnera kaimiņš blokā savās pēdējās filmās to visu būtu risinājis īpaši savādāk (nez kāpēc šķiet, ka "inland empire" pat visai līdzīgi), taču metaforas te tāpat ir lieliskas,un ja kādam rodas iespaids, ka kronenberga pieeja te ir nedaudz radikāla, ko tad lai saka par to, ko kastaņedas pravietis zem meskalīna darīja kopā ar oliveru stounu pirms divdesmit gadiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?