Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-02-27 15:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Don't panic

Lai arī svēti biju sev apsolījies to nedarīt, ziņkārība tomēr ņēma savu. Jā, mans alterego, es izstudēju gan "Hitchiker's Guide To Galaxy" treileri, gan visu aktieru sastāvu. Sākšu ar pēdējo. Baigi dīvainais. Vienīgais atpazīstamais feiss visā pasākumā ir Džons Malkovičs. Viņš gan ir epizodiskā lomā. Artūru Dentu centīsies attēlot ņekijs Mārtins Frīmens, Fordu Prefektu - nigers Mos Def, Trilianu - Zūija Dešanela. Savs aktieris arī paranoid - androidam (pirmais pasaulē ar depresiju sirgtošais robots, weee! un totāls nihilists pie tam).. Frīmens ar Trilianu (att.), par kuriem nekas nav zināms, tika studēti aizgūtnēm - kur filmējušies, skrīnšoti, etc. Nolēmu, ka piemeklēti viņi ir ļoti labi. Frīmens (filmējies iekš "Ali G In Da House" - trešmaterial?) izskatās pēc naturāla duraka, kuram nekad nekas nav skaidrs, tāpēc viņš spēj izdarīt ļoti un pat ļoti loģiskus secinājumus. Dešanela savukārt izskatās pēc sievišķa, kura Dentu uzlūko ar skatienu: Dent, tu esi duraks, kuram nekas nav skaidrs. Pārītis sader.

Par Fordu Prefektu viss tāpat skaidrs. Sarūgtināja Bīblbrokss (ceturtais kvarteta dalībnieks). Pirmkārt, viņš atgādina nevis galktikas princi, bet tādu fantasy "varoni". Es pat zinu kādu - Terija Pretčeta radīto Khūnu-Barbaru (snake, tikai nesāc raukt uzacis). Jā, viņa frāzes, protams, bija ģeniālas: "now it's time to loot. i always loot" un " - Khūn-Barbar, tu taču negribi teikt, ka tagad mēs izlauzīsimies no cietuma, tu savāksi dārgumus, nozagsi princesi un drakona mugurā aizlidosi pretī saulrietam? - Da ru'tīna, bļn". Nē, Bīblbrokss ir savādāks. Cits mērogs, ja tev pieder TĀDS stāršips.

Vēl vairāk sarūgtināja treileris. Klasiskās frāzītes tur visas ir, taču filma izskatās šobrīd nevis Kin-Dza-Dza garā (nu, jā, tā ir gruzīnu hīta amerikāņu versija. precīzāk, otrādāk), bet tādā, kur, piemēram, ieskrien ar galvu durvīs un tad nu visi smejas. Visa grāmatas sāls taču ir dialogos. Un ir vietas, kuras nepavisam nav smieklīgas. Vārdsakot, lai arī pārītis ir labs, negribētos, lai sanāktu apmēram "Amerikāņu idioti uzbrūk Marsam". Scenārija autors tomēr ir pats Duglass Adamss. 



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]grrr
2005-02-28 13:52 (saite)
Pardon, vai tad DA nav miris jau labu laiciņu?
Tas varētu nozīmēt, ka pēc Holivudas tikumiem, viņa scenārijs ir paņemts un kārtīgi "pārstrādāts". Citi vēži tai pašā kulītē?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-02-28 13:56 (saite)
Varbūt, ka bija uzrakstījis filmas scenāriju pirms kedu atmešanas. IMDBā skaidri tiek norādīts:

Writing credits (WGA)
Douglas Adams (book)
Douglas Adams (screenplay) ...

Un nekādu citu scenāristu nav. Lai arī treileris izskatās aizdomīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-02-28 13:58 (saite)
Oh, sorry, te uzpeldēja vēl viens čmirjs:
Karey Kirkpatrick (screenplay) .Tā, starp citu."Chicken Run" scenārists, ja kas. Tas šo to izskaidro.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snake
2005-02-28 21:02 (saite)
Man, kursh par to Hichhikers dzirdeejis vispaar paaris vaardus, un ir pilniigaa nezinjaa, par ko tur vispaar ir (biju, liidz treilerim), treileris likaas intrigeejoshs liidz maksimumam. Jaaredz!

ps. taa laikam ir kaarteejaa, peec LotR, sacred-graamata? ;P

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-03-01 06:46 (saite)
Nu, fanu pulks viņai ir tik ciešs, ka domāju ASV premjeras laikā zāle korī skandēs līdzi tekstu kā rokkoncertā.
Ja es ieteiktu kādam izvēlēties lasīt LoTR vai Guide To Galaxy, pēdējais ņemtu virsroku par visiem 100. Pie tam filmai tā ir ļoti pateicīga grāmata - ar 30 lpp pietiek, lai ar citātiem piepičkātu normālu divstundīgu filmu. Droši vien, kaut kas līdzīgs arī būs :)Par kādiem pāris turpinājumiem nemaz nešaubos (Duglasam bija PIECAS grāmatas par Dentu, Prefektu, Trilianu, u.c.!).

P.S. Attieksme pret Meet The Fakers ir tik lieliska, ka man sāk parādīties uzmācoša vēlme šo hītu redzēt.
P.P.S. "Dienas" Oskara prognozes izrādījās galīgi garām. Tikai NN uzminēja ar aktieriem. Man jau nu nekādu prognožu nebija. Es pat pretendentus (izņemot "Aviatoru") nezināju...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snake
2005-03-01 21:14 (saite)
Kam tad ir tā attieksme pret MtF? Neko labu pagaidām neesmu dzirdējis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-03-02 05:55 (saite)
Nu, "Dienai", piemēram. Vērtējums - nulle zvaigznes, kas nemaz tik bieži negadās. Skaidrs, ka šo filmu skatīties tad, kad atnākuši ciemos pāris draugi un pokālos jau ir samaisīta vodka ar vermutu. Rasslabitsa i polučitj udovoļstvije.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?