Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-04-18 11:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Clash Of The Titans (2010, Luiss Leterjē)

"Утром вернулся из командировки  профессор  Титанушкин.  Он быстро  осмотрел  всех  четверых  и тут же велел выкинуть их из больницы. Не помогли ни книга Блейлера и  сумеречное  состояние души,  осложненное маниакально-депрессивным психозом, ни "Ярбух фюр психоаналитик унд психопатологик". Профессор Титанушкин  не уважал симулянтов."
I.Ilfs, A.Petrovs, "Zelta teļš"

Beidzot par režisoru ir kļuvis skaidrs tas, par ko bija aizdomas jau pēc "Halka" - viņš uzņem izteiktu autorkino, kura vienīgā problēma ir tajā, ka projekti cieš no zināma ID trūkuma. Un ja "Halkā" komiksa briesmonis disharmonēja ar dienvidkorejiešu melodrāmu, tad aktuālajā blokbasterā notiek vispār neiedomājamas lietas, par kurām negribas ticēt, ka Leterjē to ir uzņēmis, kā pie mums saka, nesmaidot ar pakaļu - galu galā otrais "Transporter" taču.

Filma ar nosaukumu "Titānu kauja" jau pirmajā minūtē sākas ar paziņojumu, ka titāni noliktavā beigušies jau labu laiku atpakaļ, tāpēc arī cīņas nebūs, toties labajā ringa stūrī pelēkos truseļos mums mitinās pusdievs Vortingtons, bet kreisajā acis zibina saniknota Krītiņa banda ar Zevu priekšgalā. Jā, Zevu šeit spēlē Laiams Nīsons viduslaiku bruņinieka ietērpā. Tiesa, pat viņš nav nekas, salīdzinot ar Fainsa tēloto Aīdu, kas izskatās pēc jūdu augļotāja ar netīrām rokām un lišķīgu skatienu. Džemma Artertone spēlē govi, respektīvi, Īo. Kad Zevs nolaižas Danajai, hm, aiz muguras, un viņa tā ieinteresēti "valdniek, tas esi tu?!", vairs nerodas nekādas šaubas par to, kādu īsti filmu mēs skatāmies. Kopējais naratīvs ir aptuveni līdzīgs senilajai pārraidei "Dzīvnieku pasaulē", kur turpat vai katrs mitoloģijas elements saņem asu vēsturisku komentāru - skatieties bērni, lūk, šis ir džins (mums rāda vahabītismā pārgājušu Urfina Džīsa koka kareivi). A, lūk, bļin, Pegazs! A monētiņa - tas pārcēlājam pār Stiksu.

Tajā pašā laikā varoņi nekautrējas gāzt varonīgus vanlainerus. Tas nekas, ka dievu motivācija ir ārkārtīgi nesaprotama, tur jo nopietnāk, jo vairāk iespēju aizrīties ar popkornu. Pie tam grafika und specefekti nostrādāti godam, cīņas pret monstriem izskatās līdzīgi kā "Svešajos" līdz brīdim, kad tuvplānā neparāda pirmo svešo - teiksim, Krākens tā arī neielien pilnībā kadrā, pārsvarā ekrānā vispār tikai kaut kādi taustekļi kaut kur kustas. Teikt, ka redzētais nesagādā prieku, būtu melīgi - sagādā pamatīgu fanu, var no sirds izpriecāties. Es taču saku, autorkino.

in 2010 martcore says
treškonteiners! / sēdies, divi / shnyaga / apm.ņurd. / afigkino 



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?