losthighway ([info]losthighway) rakstīja,
Jā es ar biju domājis - šādus mikrouzņēmumus. Tad nu lūk paskatīsimies pa nodokļiem, kas viņiem ir jāmaksā:
IIN un sociālais nodoklis (vai citas tā formas) par darbiniekiem - mikrouzņēmumi, kurus es pazīstu to nemaksā kā sugu.... bet ja maksātu, tad tur ir vienalga vai liels uzņēmums vai mazs, šie nodokļi ir par lielu.
PVN - ja kaut kādā veidā mikrouzņēmumi to nemaksātu, tad tā būtu tirgus kropļošana. Ko varētu arī pieļaut līdz zināmam apgrozījuma līmenim. Plus man zināmie mikrozuņemumi arī PVN valstij maksājamo daļu samazina ar reprezentācijas izdevumiem vai īpašniekiem noderīgu preču iegādi.
Peļņas nodoklis - sastāda 15% no peļņas. man pazīstamie mikrouzņēmumi nestrādā ar peļņu, jo peļņa tiek ieguldīta attīstībā vai īpašniekiem noderīgu preču iegādē.

Sekojoši tomēr man liekas, ka martcore ir taisnība. Nodokļi kā tādi ir par lielu (jebkura līmeņa uzņēmējam) un kas vairāk ir apgrūtinoši, tās ir birokrātiskie šķēršļi (mikrozuņemumu īpašniekiem parasti nav pietiekošas pieredzes, kā tos apiet), kā arī kredītresursu piesaistes problēmas (it sevišķi apgrozāmajiem līdzekļiem). Bet nu varbūt es kļūdos.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?