pēc tiesas un taisnības bezgaršīgs ūdens var būt tikai bez joniem - kolīdz tas nav 120% destilēts (alegorija) tā šamā ir joni
ja joni ir "mazkaitīgi", tad pats ūdens ir salds, jo pats ūdens dalās jonos H+ un OH-. tieši tas OH- dara to ūdeni saldu - tobiš jebkurš hidroksīda jons, gluži tāpat kā cukuram vai saharīnam, tikai šamiem tas molekulā ir četri vai seši ;)
nu un tā tālāk ;D ... nu un tad vēl visi magnija, nātrija joni un kas tik un nekas
man šķiet, ja ūdenī nav akurāt daudz dzelzs un sērūdeņradis un magnijas ar kalciju (ciets ūdens), tad ūdens no krāna ir salds - vismaz rīgā krāna ūdens ir salds (pārdaugavā) ....laukos šeit viņš ir ciets un saldumu jūt mazāk
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: