Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-07-03 10:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
epic psto
Tātad, lūk.

Situācija ir tāda, ka latviešu kinematogrāfā mūsu valsts ģeogrāfija tomēr ir skarta visai minimāli, a ja nopietni - tad ir skartas faktiski tikai galvaspilsētas problēmas. Tādiem darbiem kā "Rīgas sargi" vai "Rīgas gambīts" tuvākais sekotājs ir tikai "Ceļojums uz Tukumu", bet tā, kā Tukums tā pati Bolderāja vien ir, nākas secināt, ka stāvoklis ir nospiedošs. Kur ir vēsturiskais epiks "Tornado Cesvainē"? Kur asinsstindzinošais horrors "Ipiķu lāsts: pēdējās dienas seriālā slepkavas Edvīna Grūtnieka dzīvē"? Mīlasnovele "Ugāles apgabala smiltis"? To nav.

Pavisam savādāka situācija ir kapitālistiskajās Amerikas Savienotajās Valstīs, kur Pentagona ērgļi planē virs zemes un žēli ķērc.
Tur faktiski viss alfabēts atrodas. Zemāk varat iepazīties ar manu speciālo pētījumu ASV kinoģeogrāfijā.


Atlantic City (1980) - kārtējais Lūisa Mallē šedevers ar Bārtu lankasteru un Sjūzenu Sarandonu galvenajās l. Stāsts ir par gangsteri, kas satiek meiteni. Atlantiksitijā kriminālā dzīve sit augstu vilni.

The Baltimore Bullet (1980) - tajā pašā gadā augstu vilni sit dzīve arī Baltimorā. Teglains mums vēsta - "Hide your women. Lock up your cash. Billie Joe & the Baltimore Bullet are on their way!" Tas jums nav Ziepniekkalns, Kalmārs Šerifs jums tur nerādīsies!

Chicago (2002) - marlezonas balets un šitais...kā viņu...mjūzikls ar trusim līdzīgo sievieti un Maikla Duglasa dzīvesbiedri, kā arī piedalās vēl čuvaks ar izvalbīto spaniela skatienu. Dāmas, protams, abas ir profesionālas slepkavnieces, nevis kā pie mums te atzīmē mehanizatora dienu ar piena spannīti rokās.

Dallas (1950) - try hard to look like Gary Cooper, kurš zirga mugurā un ar Pistolei Līdzīgu Priekšmetu rokā jodelē uz bērīša pa amerikāņu taigu un stepi. Vai kinofilma "Kapteiņa Ernesto pulkstenis" varētu uz reklāmas plakāta palepoties ar reklāmas uzrekastu - "When all of Texas was a powder keg...they lit the fuse!"?!



The El Paso Kid (1946) - E mums goes for El Paso provinciālu, miermīlīgu vietu netālu no Meksikas robežas, kur notiek tikai pāris masu slepkavības gadā. Parasti to autors ir mācītājs - gastarbaiters.

Fairfield, Idaho (2007) - Feirfīlda ir vēl miermīlīgāka pilsēta Aidaho štatā, jo es par to dzirdu pirmoreiz. Arī no teglaina dveš provinciāls miers un noslēgtība savā mazajā vientuļajā pasaulē - "Fairfield, Idaho is never far from Dayton Miller's mind. It's where his father shot himself in the head at 33.."

Greensboro: Closer To The Truth (2007) - šajā apdzīvotajā ASV punktā acīmredzot patiesībai bija piegājuši pārāk tuvu, vai arī neviens to nav gribējis uzklausīt. Komentāru nav. Par tiem deviņiem cilvēkiem, kas šo kino ir redzējuši, mēs droši vien nekad vairs nedzirdēsim.

Honolulu (2001) - lūk, beidzot kāda dzīvespriecīga vieta uz kartes, kur meitenes staigā ar ziedu vinjetēm ap kaklu un saka mums "aloha!". Aloha, aloha, ņe priņimaj nas za loha! Amerikāņi ir sapratuši hipsteru sapņu bezperspektivitāti, tādēļ kino par Honolulu ir uzņēmuši vācu penši, kurus būtu jānošauj nākamajā sērijā.

Indianapolis Speedway (1939) - pelēkā kovboja zirdziņa vietā nācis tērauda kumeļš, spēkrati stāv jau centrā un gaida signālu, kad varēs sākt ārdīties. Arī Siguldas centrā tiek rīkotas indy un NASCAR kategoriju sacīkstes, taču par to mūsu režisori, scenāristi, gaismotāji un montāžisti klusē kā zema oktāna benzīnu mutē ieņēmuši.

A Gay Time In Jacksonville Florida (1912) - atzīstieties godīgi. Vai jūs emocionāli būtu gatavi kinofilmai "Geju laiks Tūjā, pirms pagrieziena uz Limbažiem"?!



Kansas City (1996) - vo, Oltmena filma ar Dženiferu Džesoni Lī. Par politiku un mīlestību laikam.

Leaving las Vegas (1995) - mūsu bāleliņam tuvs sirdi plosošs stāsts par to, kā var vienlaicīgi dzert blašķīti un skatīties striptīzu.Mūsu valsts versijā tas faktiski būtu dokumentāls kino, teiksim, "Pametot jaungada svinības pie Jančika: 9.februāra hronikas". Skumjā spaniela lomā: pats Jančiks!

Memphis Belle (1990) - kā jau tas pienākas industrijas normālākajos namos, "Memphis Belle" ir nevis pilsētas skaistumkaraliene, bet gan Otrā pasaules kara bumbvedējs, kurš, kā jau tas pienākas bumbvedējam, nones nost visu dzīvo uz zemes nahuj, ar ko arī apsveicam, mums tuva tēma.

Nashville (1975) - vēl viena Oltmena filma (vot, čuvakam miera ta nav!) par to, kā nēģeri spēlē muzonu, jo neko citu darīt, paši saprotat. Lai paaugstinātu kontrastu un entropiju, mellajiem kinofilmā vēl ir divi kurli bērni. Kuri tā arī nedzirdēja, kā atlido Memphis Belle, muahaha.

The Oklahoma City Dolls (1981) - šai filmai arī vajadzēja būt par muzonu, bet tā nezkāpēc ir atkal par fabriku strādniekiem, precīzāk, strādniecēm, kuras sieviešu līdztiesības vārdā nodibina savu futbola komandu. Jāsaku, nevājas tur fabrikas laikam, pēc kurām futbolu var spēlēt. Oklahomas kausa finālā sportisko apvienību acīmredzot gaida tikšanās ar Memphis B...labi, labi, klusēju.

Philadelphia (1993) - kino par sodomītiem, kurā dzied "nā nanananānāna", vispārējo pagrimumu un davinči koda pētnieku Tomu Henku, kuru beidzot Vatikāna dzīlēs ir aplipinājuši ar AIDS. Ko nozīmē - tur ir cits sižets?



Quincy M.E. (1976) - štatos uz zlojebučo burtu Q ir tikai viena pilsēta Kvinsija un arī tikai viens doktors, bet šī ir teledrāma par tiesnesi, kas izmeklē tur visādas slepkavības. Tā, ka feils tev, USA ^==^

Rancho Cucamonga (1997) - pie vella Ričmondu un Reiliju, ja mums ir iespēja pastāstīt par vienu no valts centrālajiem sektoriem, nē, tādas iespējas mums nav, var tikai atzīmēt, ka filmā darbojas trīs džuses, divi džeki un policijas oficieris.

San Antonio (1945) - kamēr Eiropā beidzas Otrais pasaules karš, kovbojs iejāj pilsētā, lai ieķertos vietējā mafioza sievietes organismā. Spriežot pēc teglaina "Strong Men . . . Brave Men . . . Real Americans - and their Women!" pasākumā pizģījas uz nebēdu, tādējādi morāli solidarizējoties ar saviem aiz okeāna karojošajiem tautiešiem.

Tucson Raiders (1944) - ņemot vērā ārtiklu augstāk, populārs laika pavadīšanas veids. Viens no kovboju figurantiem pozicionējas ar kaujas kļikuhu "Little Beaver".



The Drummer Girl of Vicksburg (1912) - īsfilma par karu, šķiet, zināms analogs "Tālavas taurētājam".

Wasington (2009) - nekad Amerikā nebijušā režisora Larsa fon Trīra kārtējā filma par Ameriku, kuras kulminācijā mēs ļoti ceram uz galvenās blondīnes kriminālā papucīša vizīti hokeja kluba "Capitals" ģērbtuvēs un citām tikpat apbrīnojamām lietām.

3:10 to Yuma (2007) - dzīvs apliecinājums tam, ka svistopļaska ar vīriem sombrēro, dzelzceļa laupīšanām un dipinošiem rikšotājiem nekad nebeigsies. Mūsu zemītes versijāfilma ar šādu nosaukumu noteikti būtu par Silastes ielas autobusa pieturā salijušajiem un pārsalušajiem autobusa gaidītājiem.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?