Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-03-15 10:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Watchmen (2009, Zeks Snaiders)


Hell Is For Other Robots

Visvairāk Alana Mūra (kurš arī "V For Vendetta") pseidoideoloģisko grafisko noveļu ekranizācijā sitas acīs tas, cik ļoti tomēr Snaiders ir palicis pie 80-o gadu estētikas, te pirmais tevi piebeidz saundtreks, un tikai pēc tam psihohopātiskā vēstījuma struktūra, toties abi ir tik naivi, godīgi un saprotami, ka nerada nekādu diskomfortu, tāpat kā fakts (domājāt, es nepateikšu?), ka atomstrukturālais doktors Manhetens visu filmu staigā apkārt ar kailu zilu krānu, vietām to bezmaz bāžot kamerā. Naturāli, tāda šņabja dzeršana vīriešu pirtī ar šīs pašas pirts apkārtnes iedzīvotāju atskaldīšanu un sazvērestības teorijām. Par dzeršanu atbild Silk Spectre I. Par atskaldīšanu - Roršahs, kas sociālajos tīklos jūzerpiku ziņā tuvākajā laikā svinīgi izrubīs "Tumšā bruņiniega" Džokeru, un tas būs vēl riebīgāks moments, reāli infernālo un kruto Roršahu pielīdzināt Džokeram un doktoram Hausam. Roršahu, kas iebāzts cietumā (kurā pusi no pārējiem pacientiem iesēdinājis viņš bija personiski pats) reiz pateica - tas ne es esmu ieslodzīts kopā ar jums, bet jūs ar mani.

Galvenais Snaidera kopējais nopelns - ka viņš ir parādījis "Watchmen" absurditātes un cilvēces gala fiškas tieši tāpat kā Alans Mūrs. Un tas, čuvaki, ir ļoti, ļoti kruta, jo kamēr pārējie ar supervaroņu dekonstrukciju šobrīd nodarbojas apzināti, Mūram, nu, tur vienkārši šo supervaroņu arī nemaz nebija. Nevajadzēja arī neko izdomāt.

Vēl tikai drusku faktoloģiska informācija par to, ko Snaiders nepaguva sakarīgi parādīt filmā, bet kas ir komiksā: 1) Manhetens uz Marsa pārvietojas ar milzīga pulksteņa mehānisma palīdzību; 2) Roršahs savu leģendāro apsēju ieguva tad, kad vēl piestrādāja par drēbnieku, un viena lēdija viņam palūdza izgatavot kleitu no diviem audumiem, balta un melna, tā, lai krāsas visu laiku mainītos, bet nekad nepaliktu pelēkas, beigās viņa no tērpa atteicās, bet Roršaham parādījās idejas; 3) grafiskās noveles finālā ir nevis tā, kā filmā, bet Manhetens no paralēlās pasaules izsauca milzīgu iluzoru Kalmāru (par šo visvairāk tagad arī spaļaudās noveli lasījušie). A tā viss samērā labi un gan jau interesanti visādiem neofītiem un nūbjiem, thhh.      

in 2009 martcore says
treškonteiners! / sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apm. ņurd.+ / afigkino



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?