Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-02-09 10:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
uzdošu jums, cibiņi, svarīgu uzdevumu!
taga klausieties

viena no manām mīļākajām interneta memēm ir forčana DESU. tas ir japāņu vārds, kas nāk no animē seriāla "rozen maiden", un nozīmē... to nav tik vienkārši izstāstīt. vistuvākais apzīmējums šim vārdam būtu "tāpēc, ka", bet tur ir ļoti svarīgs mentālais aspekts un intonācija, un to nevar tā brutāli tieši pārtulkot - tas tikpat labi var tulkoties kā "tāpēc, ka tā ir iekārtots visums". lūk, piemēram "deivids duhovnijs ir krutākais aktieris pasaulē, DESU DESU DESU DESU", cilvēks saka tāpēc, ka deivids duhovnijs ir krutākais aktieris pasaulē, tā ir un viss, četrsimt un zirgs.

kad lj lietotājs ģēnijs bombre savulaik adaptēja forčana memētiku, lai izgudrotu pats savu megafantastisko slengu, viņš izdomāja vārdu salikumu "пушо эцсамое", kas ir atvasinājums no vārdiem "потому, что, это самое", kā nav grūti iedomāties. gan krievu, gan japāņu versija tiek stingri lietota frāzes izskaņā, tikai, vēlreiz atkārtoju, ir svarīga mentalitāte - ja džepenīzā DESU raksta beigās vismaz četrreiz un kapslokā, tad "пушо эцсамое" raksta vienreiz un ar mazajiem burtiem.

tātad uzdevums - a izdomājiet latviešu valodā šīs frāzes versiju!

Upd: čuvaki, lūk, begemots, visprecīzāk domā virzienā. vajag tā, lai: a)frāze vai vārds izslēgtu jebkādas turpmākās diskusijas par tēmu iespējas b)lai būtu funny un smieklīgi. nu, tas, kā jūs runājiet ikdienā ar cilvēkiem, kad diskusijā pasakiet kaut ko tādu, ka oponents pārstāj ar jums strīdēties, bet sāk smieties


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?