Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2008-04-18 02:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

The Birdpeople In China (1998, Takeši Miike)

att: kā patiesi.lv pastāstīja pils. lauk. terit. agrokultūru izplatītājs krišjānis abrahams...

Leģendārā "Ichi: The Killer" un citu asiņainu baletu autors un cilvēks-aisbergs Miike izmēģina roku sev neierastā žanrā. Kāds japāņu biznesmenis sava pēkšņi saslimušā šefa vietā dodas uz Ķīnas galējiem laukiem noslēgt līgumu ar smaragda raktuvēm. Uz vietas viņam piebiedrojas tautietis jakudza ar pretenzijām uz zināmām summām - kā izrādās, šefs nebija savārdzis nejauši. Trešais ekspedīcijā ir vietējais gids, kurš ne tikai lāgā nezin ceļu uz minētajām raktuvēm, bet pēc žūrfiksa ceļojuma vidusdaļā pamatīgi sasit sev domājamo aparātu, līdz ar ko aizmirst ceļu arī atpakaļ. Turklāt laivas pilotam pa džungļiem izklīst viss motorizētais darbaspēks - pavisam skaitā seši ūdensbruņurupuči. Tusiņš iestrēgst civilizācijas neskartā ķīniešu ciematā, kur pat mandarīnu valodā neviens nerunā.

Kā jau Miikem pienākas, stāsts sākas par biznesmeni, bet beidzas par jakudzu. Tāda adventūre, kas nespēlē krokodila Gandija (ja?!) līgā, bet drīzāk skatāma rubrikas "apceļo dzimto zemi!" ietvaros. Normāli. Var skatīties. Var neskatīties.

in 2008 martcore says
treškonteiners! / sēdies, divi / etnogrāfija / apm.ņurd. / afigkino  



(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2008-04-18 03:30 (saite)
Miikes muuzha filma ir Izo, un viss paareejais ieprieksh ir taustiishanaas, celjsh uz to - neatkariigi no katras konkreetaas filmas zhanra vai staasta. tas varbuut mazaak attiecas uz saansoljiem farsaa kaa zebraman un visitor q (lai gan arii ne viennoziimigi), un varbuut arii sho (neesmu redzeejis). bet Izo ir absoluuta messidzha esence. un peec taa man momentaa izzuda jebkaada interese turpinaat peetiit kaut ko vinja pagaatnee un mekleet kaut kaadus atlikushos neredzeetos darbus. nu jo ir skaidrs, par ko iisteniibaa ir visu laiku bijis bazars, tikai vot ieprieksh liidz Izo to vajadzeeja appiit ar jakudzaam un veel sazin ko.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-04-18 03:42 (saite)
būs jānoskatās vīkendā, neesmu redzējis
es vispār miiki kaut kā tā apzināti un konsekventi neesmu skatījies, līdzīgi kā kitano, piemēram

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2008-04-18 04:19 (saite)
Kitano taa vardarbiibas poeezija (ne pati vardarbiiba) ir mazaak apsleepta, Miike allazh ir bijis brutaalaaks un sadziiviskaaks, bez uzkriitoshiem zemtekstiem. es jau arii neesmu nekaads Miikes ubereksperts, vienkaarshi peec visa no vinja ieprieksh redzeetaa Izo salika visu vietaas par teemu kas tad iisti ir tas viss senseless violence, par ko ir vispaar visu laiku runa. un izdariija to nu taa pagriezhot klokji uz 11 un izkliedzot.

peec imdb reitinga gan redzu, ka daudzi man laikam nepiekristu par taas filmas veertiibu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?