Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2007-07-13 17:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:quino

Art School Confidential (2006, Terijs Cvikofs)

    Terijs Cvikofs vispār ir kaut kāds Holivudas ļaunais ģēnijs. Skaitoties viduvējs indie(!) režisors, viņš pamanās savervēt kaut kādus pilnīgi nereālus aktierus.  Pēdējais  piemērs -  Malkovičs, cilvēks, kurš ies tikai tur, kur jutīs, ka filma būs mežonīgi kruta.  Pie tam ne tikai tēlot - pat būt producentam!  Apbrīnojami. Tātad kulta  režisors Cvikofs un kulta aktieris  Malkovičs (gan ne galvenajā lomā) +  vēl Stīvs Bušemi (pavisam ne galvenajā), kur nu bez viņa. Ir jābūt šedevram. Viennozīmīgi.
   
     Kas notiek realitātē? Grūti pateikt. Lūk, galvenajā lomā ir nokāstots Makss Mingella, jaunākais Mingellu dinastijas pārstāvis. Izvēle ir šokējoša, jo visiem jau sen ir skaidrs, ka šim jaunajam cilvēkam - siekalzaķim kino nav ko darīt. Pat galvenās varones atveidotājai paskatoties uz viņu pilnīgi acīmredzami momentāni arī paliek ļoti slikti. Pārējie aktieri ir tīneidžeri, kas ir savākti pat nevis no tv seriāliem, bet pa taisno no ielas. Kā rezultātā otrā plāna Malkovičs pret pārējiem izskatās kā ērglis pret sūdu mušām. Es būtu ar mieru, ja visu filmu rādītu, kā viņš runā pa telefonu. Es neesmu ar mieru, ja man rāda pārējos "aktierus". Fenomenāls kāstings, patiess indie.

    Atsevišķs stāsts ir scenārijs. Pat nevis stāsts - varoņeposs. Es gara acīm pilnīgi redzu, kā viņš tika radīts. rakstīja scenāriju ņekijs Deniels Klovs. Sāka viņš pareizi - Mingella sāk studēt mākslas koledžā, apgūst pirmos soļus un nianses, pirmās skices un zīmējumi, sarunas par mākslu - vai sazīmēti ķeburi ir līdzvērtīgi fotoreālismam, interesanti, karoče. Šajā brīdī tika uzlauztas mistera Klova mājas durvis, kurā iebruka divi līdzproducenti kopā ar speciāli apmācītiem cilvēkiem, paskatījās uz uzrakstīto, noelsās un atklāti pajautāja: "Čuvak, tas ir ceļvedis jaunajam studentam vai mūsu ahujennā indie filma, mūsu grāvējs?". Pēc kā namatēvs tika pieķēdēts pie krēsla, saņēma instrukcijas, bet speciāli apmācītie cilvēki palika godasardzē blakus ar elektrošokeriem rokās. No šī brīža filmā panesās acīmredzamais un neticamais, kas plavna pāriet murgā.

    Pirmkārt, izrādījās, ka nevainīgajam Mingellam obligāti vajag pirmo reizi nokniebties, bez šo GTA normu nodošanas ārā met jau pēc pirmā semestra. Makss mēģina kniebties ar visu veidu meitenēm, taču tā kā visas mākslas aķenes studentes jau pēc definīcijas ir psihopātes vai sirgst ar kādām citām garīgām kaitēm, tas neizdodas (bet visdrīzāk jau, ka visām viņām arī no mūsu superaktiera nāk vēmiens). Jāsaka, ka arī Maksa standarti ir cunami augstumos, jo iemīlas viņš tikai vissmukākajā - pirmajā naturālajā pozētājā. Ieraugot pirmoreiz mūžā kailu sievietes miesu, galv.var. nekavējoties saceļas, un atlikušo filmas laiku viņš staigā apkārt dīkdams kā elektrības transformators. Otrkārt, filmā parādas Žņaudzējs, kurš žņaudz visus studentus pēc kārtas. Jāsaka, ka studentiem, policijai un pārējiem uz to ir pilnīgi pajāt, intereses nulle, acīmredzot, tā tiek uzskatīta par mākslas performanci. Pajāt ar laiku kļūst arī Klovam, jo  kaut kur ap beigām par žņaudzēju tiek vispār aizmirsts, un šī tēma vairs netiek pacelta.  Visi šie komponenti kopā sniedz vienkārši neaizmirstamu un sirreālu ainu, tomēr skatītājiem IMDB forumos kopīgiem un necilvēciskiem pūliņiem ir izdevies kaut cik izskaidrot notiekošo otrajā filmas pusē. Bravo, mister Cvikof! Atvainojiet par tik daudziem burtiem, es nevarēju noturēties. Nākotnē solu laboties. Jūsu Martcore.

in 2007 martcore says
treškonteiners! /  sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apmier. ņurd. / afigkino



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?