Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-05-20 00:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
We panic
Osiļil noskatīties "Hitchiker's Guide To Galaxy" na sākuma līdz beigām un baidos, ka būs vēl citas tādas reizes.
Patiesībā, mana skepse apstiprinas. Filmā ir trīs forši momenti:
1) brauciens ar Slartibātfāstu vagoniņā ( lieliskais saundtreks);
2) pašironija 60-o gadu caricature-sci-fi vai pirmo zvaigžņukaru garā; pievērsiet uzmanību Bīblbroksa slavenajam autoftaim stāršipam (starp citu, nav jau nepieciešama, jo pašam Adamsam viņas ir 7,5 ogļu vagoni).
3) multenes (tur tiešām cepuri nost)

Pārējais liecina par to, ka "Galaktikas stopētājus" nav vienkārši iespējams pārlikt filmā. Izskaidrojums tam ir visai vienkāršs (reiz jau minēju) - ja Gredzenupavēlnieks balstās uz teksta un aprakstiem (ko Pīteram Džeksonam nemaz tik grūti nebija ieviest dzīvē), tad visa "Hičhaikeru" sāls ir dialogos - es drīzāk iedomājos šo grāmatu realizētu teātrī, nevis filmā. Īsāk runājot, Gārts Dženingss gandrīz divu stundu laikā mums spēj izstāstīt  desmit aņukus un trīs gegus  bezmaz no visām (!) Duglasa grāmatām. Mums to vajag?


Uzņemts bez sirds un dvēseles. Ja paļautu vaļu - būtu vēl viens amerikāņu pīrāgs. Pēc manām domām lielākā kļūda - taisīt vienu filmu. Vietā, kur katra grāmata bezmaz pavelk uz divām. Lasiet Adamsu fāst forvard un fāst fūd režīmā! Situāciju risinājumi izsauc intensīvu sirds muskuļu saraušanos ar asaru dziedzeru  līdzdalību. Nu kas tas vēl par mīlas trijstūri?  Kāpēc pirms vogonu dzejas nav mākslinieciskais kāpinājums? Kas tas par portālu uz Magratejas?  Kāpēc Bīblbrokss izskatās un uzvedās kā trešās šķiras klauns?  IMDBā saka, ka situāciju glābj autentiskā angļu valoda (popkornisti vispār čurā biksēs, viņiem pēc otrā Šreka tagad ir ienākusies jauna, intelektuāla mesija).Patiesībā, kārtējā Tvaika iela.

Dženingss ir sadirsis visu. Pat ņemot vērā to, ka aktieri jau ir labi.  Ļoti netalantīgs ekranizējums.


 


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?