Februāris 7., 2012


[info]markizs12:04 - Put Baltic back in AirBaltic
Man liekas, ka garumgaro epopeju ar airbaltic problēmām un ņemtnēm, varētu fundamentāli atrisināt pārdodot/atdodot daļu akciju abām pārējām baltijas valstīm.
Lietuvas FlyLAL man liekas bankrotēja, un Estonian Air arī ir mazs un panīcis dzīvnieciņš - AirBaltic tos varētu nopirkt (ne par naudu),pretī dodot 33% akciju katrai valstij. un reāla aviokompāniju cena nav svarīga, sliktākajā gadijumā starpību var segt at kādām nebūt valstu obligācijām, lai nav skaidra nauda jārada pēksņi no kaut kurienes. Pēc tam iecelt valdē pa diviem pārstāvjiem no katras valsts. ja ne valdē tad vismaz padomē. Nu un pēc tam lai air baltic tiešām ir baltic airline - nekādas manas nacionālās jūtas netiks sagrautas, ja laiku pa laikam trāpīsies lidmašīnas ar igauniski vai lietuviski, ne latviski runājošu apkalpi.

toties bonuss nesgraujams - uzņēmumu pieskatīs veseli trīs KNABi, 3 valsts kontroles, 3 ekonomikas/satiksmes ministrijas, etc. Visāda veida kompānijas izšeftēšanas un naudas izzāģēšanas risks būs tuvs nullei.

p.s. Tas varētu būt salīdzinoši viegli īstenojams projekts, uz citu pan-Baltijas projektu fona. Un tie kā zināms mēdz iebuksēt tā pamatīgi, uz daudziem gadiem - Atomelektrostacija, Gāzes terminālis, Rail Baltica, etc.

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
markizs - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

> Martkordraugi
Latest.bml
Politfantāzijas
Politekonomika
Kreatīvi
Dgramatdraugi


> Go to Top