|
[12. Sep 2021|21:01] |
Jautājums cilvēkam, kas saprot fiziku virs vidējā.
Atradu piemēru, kā no augiem iegūt kas nu viņos labs izaudzis ar ultraskaņas palīdzību, bet tiek lietots arī ūdens un siltums, principā taisīta tēja. Jautājums - vai ultraskaņa vispār var ko papildus izvilkt no augiem, ja var, vai tas ir būtiski atšķirīgs, sastāvā un stiprumā, no tējas, kas taisīta 48.8 C(~120F)?
https://www.brighteon.com/c61b0f84-3f4d-4a76-b2a9-2a3b7a72cf1c
Vai doma ir tajā, ka ja parasti tēju taisa ar verdošu ūdeni, lai izvilktu maksimumu, tad tiek taisīts ar 48.8C lai saglabātu vērtīgās vielas un ultraskaņa izvelk vairāk, kā tikai 48.8C saglabājot vērtīgāko iespējamo. |
|
|
Comments: |
Tēju netaisa ar verdošu ūdeni.
| From: | mapats |
Date: | 12. Septembris 2021 - 21:57 |
---|
| | | (Link) |
|
Pieļauju, ka tas ir gaumes un ieraduma jautājums.
Tējai kā reizi nelej verdošu, lai vērtīgo nenobendētu. Tāpat medu ar verdošu nelieto...
| From: | mapats |
Date: | 13. Septembris 2021 - 11:49 |
---|
| | | (Link) |
|
Ne tikai medum, visām bioloģiski aktīvajām vielām nepatīk temperatūra virs 40-65 grādiem C, tām, kuras zinu. Kas ar tiek ievērots atkarībā no apstākļiem.
Uzvārās ūdens tējkannā, tas nekavējoties tiek ieliets krūzē, kur jau atrodas tēja, tas pats ar kafiju.
Zinu, ka zaļajai tējai ieteicamā temperatūra ir 70 grādi C, bet šīs tējas, kafijas tiek dzertas dēļ garšas, siltuma, kofeīna un tad karst ir labāk, par garšu var strīdēties, neesmu, ne smalks, ne speciālists šajā jautājumā.
rekur apraksts par to, kas notiek, kad tēju taisa: https://teaepicure.com/kinetics-of-steeping-tea/rekur par to, kā strādā ultraskaņas tīrītājs: https://www.besttechnologyinc.com/precision-cleaning-systems/how-do-ultrasonics-work/principā, tējas lapu likšana ūdenī ir saistīta ne tikai ar fiziskiem, bet lielā mērā ar ķīmiskiem procesiem: ūdens ir šķīdinātājs, kas ietekmē tējas lapās esošās vielas. savukārt ultraskaņas tīrītājs atšķeļ gabaliņus no lielākajiem objektiem, būtībā nodrošinot lielākus virsmas laukumus šķīdināšanai. tam vajadzētu tējas taisīšanu paātrināt, bet, ļoti var būt, ka tas mainīs arī garšu, jo teorētiski vielas, kuras parasti varbūt netiek līdz šķīšanai, tagad tiks.
| From: | mapats |
Date: | 12. Septembris 2021 - 22:31 |
---|
| | | (Link) |
|
Paldies! Lielos vilcienos sapratu, kā darbojas un kas ir svarīgs. | |