mapats - [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[22. Mar 2019|21:38]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ilgu laiku nav likts dr.JP video.

Stāsta par seksu, piekrišanu, kontracepciju, nu visu ko interesantu kā parasti un otrā video daļā aiziet līdz personīgajai atbildībai par sistēmu, kurā paši dzīvojam. Īsumā - par brīvību jāmaksā ar atbildību un atdodot daļu atbildības par savu rīcību valstij(viņi tur gudri, labāk zinās), Tu(jā arī Tu), zaudē daļu savas brīvības, pa mazam gabaliņam, palēnām un līdz pavisam īstai tirānijai no sistēmas puses. Kā ar tām vardēm, ja iemet vardi karstā ūdenī tā izleks ārā(vai vismaz mēģinās) jo karsts tač, bet ja ieliek vardi aukstā ūdeni un tad vāra, tad vardei kirdik, jo nesaprot ka jaukais siltumiņš piebeigs. Vai Tu esi gudrāks par vardi?

https://www.youtube.com/watch?v=O8jgdR5k_9Q
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]atraiszens2003
Date:22. Marts 2019 - 22:50
(Link)
Nevaru sagaidīt, kad Žižeks Pītersonu paņems dirsā tajā debatē. Lai gan skaidrs, ka tur nekā interesanta nebūs. Pītersons piedāvā tādu pusceļu uz patiesību aizmirstajam baltajam vīrietim. Labprātāk lasu Žižeku, tas vismaz kaut ko interesantu publicē.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:23. Marts 2019 - 09:32
(Link)
Skatos un lasu Žižeku. Lai noformulētos vajadzēs laiku.

Izteikumi pret politkorektumu bija saprātīgi(politkorektums bīstamāks kā totalitārisms parastais), autortiesības kā kapitālistu mantrausība, izteiktais uztraukums par ķīniešu ģenētikas programmu, kur esot ierakstīts .. kontrolēt iedzīvotāju fizisko un psiholoģisko stāvokli... . Pa lielam daudz kas sakrīt uzskatos.
https://www.youtube.com/watch?v=AXVEnxtZe_w
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:23. Marts 2019 - 09:52
(Link)
https://www1.ticketmaster.ca/dr-jordan-peterson-slavoj-zizek-happiness-toronto-ontario-04-19-2019/event/10005659D8123C84

Fri • Apr 19 • 7:30 PM
Sony Centre for the Performing Arts, Toronto, ON

Piejamas vēl divas biļetes 1.5t$ katra.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:23. Marts 2019 - 13:23
(Link)
Es domāju, ka šeit ir vēl otrs aspekts – visā cilvēces vēsturē bija vajadzība nevis pēc kontracepcijas, bet tieši otrādi – maksimālas bērnu dzemdēšanas. Jo apstākļi bija tādi, ka izdzīvoja tikai daži bērni, un pēc evolucionārā principa, tās, kas sabiedrības, kas bija demokrātiskākas šajā ziņā, vienkārši izmira. Izdzīvoja tās sabiedrības, kurās bija maksimāls spiediens uz cilvēkiem precēties un laist pasaulē pēc iespējas vairāk bērnu, un nekādu ārlaulības sakaru, jo šajos apstākļos vientuļās mātes bērna izdzīvošanas iespējas bija krietni zemākas.

Tagad medicīnas un sociālie apstākļi ir tik labi, ka vairs nevajag sievietei laist pasaulē 8-10 bērnus, lai sabiedrība vispār izdzīvotu. Pietiktu ar 2-3 bērniem, tāpēc kontracepcijai ir jēga. Taču šobrīd rietumu pasaule ir iegājusi otrā galējībā un vidējais bērnu skaits ir tikai 1-2, kas nav pietiekami un, ja tā turpināsies, šīs sabiedrības ir lemtas izmiršanai. Ir noteikti kaut kas jādara sabiedrības līmenī.

Liberāļi piedāvā it kā loģisku risinājumu – papildināt trūkstošos cilvēkus ar imigrāciju, domājot, ka imigranti asimilēsies, un viss būs kārtībā. Taču tie ir maldīgi pieņēmumi – asimilācija strādā pie neliela imigrantu skaita, teikts, ka varētu būt aptuveni 1% uz gadsimtu, kāda tā ir bijusi cilvēces vēsturē (neskaitot karus). Šobrīd rietumu pasaules islamizācija ir diezgan reāla problēma – ne tik daudz tas, ka cilvēkiem būs citāda ādas krāsa vai reliģija, bet ar tiek riskēts zaudēt rietumu demokrātijas tradīcijas un kultūru.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:23. Marts 2019 - 14:21
(Link)
Ar dzimstību eiropieši tiks galā, kad ļoti vajadzēs.

Mani uztrauc kuri, kura grupa nolēmusi ka Eiropu vajag islamizēt iesūtot miljoniem cilvēku kā bēgļus. Domāju ka mērķis ir iznīdēt potenciālu un apstādināt izaugsmi, jautajums ir kurš to visu bīda.