MaKo
Replying To 
24.-Nov-2017 09:44 pm
Es vēl kādu gadu atpakaļ neticēju speciālai sanaidošanai un tam, ka ir kremļa troļļi, kas visiem spēkiem cenšas panākt sajūtu, ka valsts slikta, ka viss slikti, ka krievi ļauni, latvieši stulbi, un ka tikai būtu lielāka bezpalīdzības sajūta. Un tagad es esmu aizdomājusies personīgās pieredzes dēļ, jo vairākas reizes esmu saskārusies ar pilnīgi šablonisku paņēmienu, kā cilvēki dara lietas. Profili tiem, piemēram, FB izskatās it kā īsti, bet no otras puses - kaut kā pārāk viss ir smuki. Visas bildes profesionālas, visi cilvēki skaisti vai vismaz uberdārgi un lietišķi saģērbušies. Un tas paterns, pēc kāda visas diskusijas notiek, kā tiek mēģināts celt traci - pilnīgi vienāds, tiek pat lietoti vienādi izteicieni.
Piemērs - uztaisīju diskusiju fb grupā par derdzīgu pieredzi pie konkrētas ārstes, lai cilvēki pie viņas neiet, jo ārste vienkārši zem jebkādas kritikas (diska trūce tev tāpēc, ka nav augstākās izglītības utt). Desmitiem cilvēku piekrīt, tātad skaidrs - viņa tā vienmēr, nav neviena aizstāvoša komentāra. Un tad pēkšņi parādās divas čiksas, kas nav viena otrai draugos, ar šādiem smalkiem, mākslīgiem profiliem, un aiziet pēc pilnas programmas - vispārēji apgalvojumi kā "ārsti arī cilvēki", uzbrukumi "tev pēc bildes redzams, ka idiote", un tad pats aizdomīgākais - abas vienā balsī - ko dzēs ārā komentārus, kas tev patiesība acīs kož? Es kā diskusijas autore esmu vienīgā, kas tos varētu izdzēst, bet neesmu to darījusi.
Jautājums - kāda divām čiksām, kas nesaka, ka vispār būtu bijušas pie šīs ārstes, bet mētājas ar vispārējiem apvainojumiem pēc viena šablona, ir interese mēģināt mani norakt kā garīgi slimu pacienti, kas nespēj panest, ka patiesība acīs kož un dzēš ārā komentārus?
Līdz viņas parādījās 100% cilvēku man piekrita, ka šī ārste ir izsmiekls nevis neiroloģe, to pašu izlasīju internetā - nekur neviena laba komentāra, bet pēkšņi uzrodas šādi divi cilvēki, kas vienā balsī ņemas vienu un to pašu apgalvot?
Būtu tas viens gadījums - nu, sagadījās divām pēc iedabas trollenēm sadziedāties, vienkārši gribējās patracināt, bet tas nav ne tuvu pirmais, ne pēdējais tāds gadījums. Ne tikai manās diskusijās, visur. Pēkšņi parādās vairāki cilvēki, kas vienā balsī apgalvo visu pēc iespējas pretējāku citiem, mētājas ar personīgiem apvainojumiem, mēģina pazemot un padarīt smieklīgu, un gandrīz vienmēr apgalvo, ka kāds kaut ko dzēšot un bloķējot (tas arī bija, es šīs esot fb nobloķējusi, tad gan es viņu ierakstus vispār neredzētu). Man ļooooti daudz vajadzēja, lai sāktu ticēt sazvērestības teorijai, ka kāds ļoti vēlas panākt sajūtu, ka nav vērts neko teikt, ka paša tautieši, līdzcilvēki par tevi ņirgājas, ka nav vērts nekur neko rakstīt, jo par tevi tikai pasmiesies. Manuprāt, ka tā ir vēlme radīt bezpalīdzības sajūtu, ka esi viens ar savām problēmām, ka valsts tev tizlāka pat par to, kas objektīvi ir, ka jābrauc prom un nevienam nav vērts uzticēties un neviens tev nekad nepalīdzēs.
Ar tādiem cilvēkiem ir viegli manipulēt un galvenais - viegli panākt, ka viņi brauc prom no valsts.
Es tiešām neesmu tendēta uz sazvērestības teorijām, bet es esmu sākusi ne gluži ticēt, bet pieņemt kā iespējamu, ka tie ir vai nu speciāli viltus profili, vai arī reāliem cilvēkiem kāds kaut kur maksā, lai viņi izgāztu šādas negācijas pēc viena šablona. Gan jau ir sarakstiņš kā jādara. Un ej tu pierādi - viņi it kā vienkārši izsaka savu viedokli.
Zinu, ka izklausos ar šo dīvaina, bet nu pēdējā laika pieredze mani ir sākusi uzvedināt uz pašai neierastām domām.
Reply Form 
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
This page was loaded Apr 25. 2024, 6:22 pm GMT.